Avduket mobiltelefonene P900 og P630

Sony Ericsson avduket mandag to nye produkter, smartelefonen P900 og kameratelefonen P630.

Sony Ericsson P900 ble vist fram under to samtidige arrangementer i henholdsvis Las Vegas og Beijing i går. Smarttelefonen, som bygger på dagens P800-modell, er ifølge selskapet mindre, raskere, enklere og mer fleksibel enn tidligere.

    Les også:

De viktigste forbedringene er muligheten for å gjøre videoopptak, fargeskjerm med 65.536 farger og økt minne.

P900 er utstyrt med operativsystemet Symbian OS v7.0 med UIQ som brukergrensesnitt. Den har støtte for blant annet Java- og Mophun-spill. Nettleseren som følger med er velkjent Opera med støtte for HTML, WAP og cHTML.

Telefonen har et stillbildekamera med oppløsning tilsvarende VGA (640 x 480 punkter) som også kan gjøre MPEG4-komprimerte videoopptak med QCIF-oppløsning (176 x 144). Videoopptakene krever omtrent 1 MB lagringsplass per minutt.

Telefonen har fått 48 MB minne, hvorav 16 MB er ledig for brukeren. I tillegg følger det med en Memory Stick Duo-minnebrikke på 32 MB. Trenger brukeren mer plass, støtter telefonen slike minnebrikker i størrelser på opptil 128 MB.

P900 er utstyrt med en MP3-spiller, noe som betyr at også ringesignalene kan lagres i dette formatet. Overføringen av filer mellom telefon og for eksempel en PC kan skje ved hjelp av Bluetooth, infrarød forbindelse eller kabel.

P900 vil komme på markedet i Europa i år.

Under de samme arrangementene i Las Vegas og Beijing viste Sony Ericsson også fram den nye T630. Denne kameratelefonen er utstyrt med speil for å gjøre selvportrett enklere, har en skjerm med støtte for 65.536 farger og støtter både Java og Mophun-spill.

Telefonen leveres med Music DJ-funksjonen, som er en fire spors sekvenser med basslinjer, rytmer og akkorder som på få sekunder kan mikses til originale ringesignaler.

My Friends er en ny funksjonalitet som introduseres med T630. Denne er basert på en Wireless Village-implementasjon av lynmeldinger. Den skal la brukerne raskt finne fram til en kontaktliste og enkelt velge hva slags form for kommunikasjonsmodus som skal benyttes - SMS, MMS, e-post eller chat.

Telefonen, som veier 92,5 gram, har en standbytid på inntil 315 timer (13 dager) og en taletid på inntil 14 timer. Telefonen kommer på det europeiske markedet i første kvartal av 2004.

;