TELEKOM

Avduket ny Android-mobil

Samsung skal gi T-Mobile og HTC konkurranse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. apr. 2009 - 12:54

Samsung presenterte i dag selskapets første mobiltelefon basert på operativsystemet Android. Dette blant de første konkrete introduksjonene av Android-baserte produkter siden T-Mobile lanserte den HTC-bygde G1-mobilen.

I7500, som den kommende mobilen fra Samsung skal hete, kommer dog først på markedet i september. Ingenting tyder på at mobilen vil selges eksklusivt av bare én eller noen få mobiloperatører, noe som er tilfellet for G1.

– Samsung er et av de eldste medlemmene i Open Handset Alliance og har aktivt arbeidet for å introdusere den mest innovative Android-mobilen, sier JK Shin, sjef for Samsungs mobiltelefoner, i en pressemelding.

I7500 skal leveres med en 3,2 tommers berøringsskjerm basert på OLED-teknologien (Organic Light Emitting Diode). Skjermen har oppløsning på 320 x 480 piksler. Mobilen skal leveres med støtte for WLAN og HSPA (turbo-3G) med nedlastingshastighet på opptil 7,2 megabits per sekund og opplastingshastighet på opptil 5,76 megabits pers sekund. Mobilen skal være tett integrert med programvare og tjenester fra Google.

Mobilen leveres med standard 3,5 mm uttak for hodetelefon og støtter avspilling av lyd og video i formatene H.263, H.264, WMV, MPEG4, MP3, AAC, AAC+, WMA, EAAC+ og Real Audio.

Den skal være utstyrt med en 5 megapikslers kamera, 8 gigabytes intern lagringsplass og støtte for Bluetooth v2.1 og USB 2.0. Den kan også utstyres med et ekstern minnekort.

Mobilen måler 115x56x11,9mm. Pris og vekt er ikke oppgitt.

Samsung I7500
Samsung I7500
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.