BEDRIFTSTEKNOLOGI

Avduket verktøyene for «mobil og nettsky først»

Storlansering hos Microsoft.

Brad Anderson ledet hovedtalen i går, under TechEd 2014-konferansen i Houston.
Brad Anderson ledet hovedtalen i går, under TechEd 2014-konferansen i Houston. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. mai 2014 - 10:39

Microsoft arrangerer denne uken selskapets TechEd North America 2014-konferanse i Houston. Under hovedtalen i går ble det avduket en rekke verktøy og produkter som bygger videre på uttalelsene til Microsoft-sjef Satya Nadella om at både mobil og nettsky må komme først.

Hovedtalen ble ledet av Brad Anderson, sjef for Microsofts Cloud & Enterprise Division. Han fortalte at de nye teknologiene endrer Microsofts tilnærming til forretningsinnovasjon og gir IT-personell, utviklere og teknologibrukere nye muligheter til å skape verdi og å øke produktiviteten.

Anderson oppsummerer den nesten tre timer lange hovedtalen i et blogginnlegg.

Blant annet nevner Anderson Microsoft Azure ExpressRoute, som nå er tilgjengelig. Dette er et verktøy som skal gjøre det enklere for virksomheter å knytte sammen lokal teknologi med Microsofts nettsky for å skape en hybrid nettsky-infrastruktur. Microsoft har også utgitt en tidlig utgave av Azure Files, som skal gjøre det enklere å dele filer i nettskyen på tvers av applikasjoner og tjenester. Anderson nevner også tidlige testutgaver av Azure-verktøy for gjenopprettelse av data og antiskadevare, samt kommende løsninger som skal forhindre datatap eller kryptere innhold i Office 365. Flere detaljer om det sistnevnte finnes i et separat blogginnlegg.

Microsoft har nå kommet med en tidlig testutgave av Azure RemoteApp, en Remote Desktop Services-basert tjeneste som gjør det mulig å kjøre Windows-applikasjoner nettskyen via klientapplikasjoner til Windows, Windows RT, Windows Phone, OS X, Android og iOS.

For utviklere

Microsoft hadde også nyheter å komme med for utviklere i går. Blant annet viste selskapet fram en tidlig utgave av neste versjon av ASP.NET som skal være optimalisering for bruk i nettskyen. Det loves at ASP.NET vNext, som den kalles, skal tilbys .NET Foundation som et åpen kildekode-prosjekt.

Visual Studio skal få støtte for Apache Cordova, en plattform for bygging av hybride applikasjoner for flere mobilplattformer ved hjelp av webteknologier som HTML og JavaScript. Dette kommer i tillegg til muligheten til å lage systemspesifikke applikasjoner til Windows, iOS og Android ved hjelp av .NET og Xamarin.

Forøvrig kunngjorde Microsoft at Visual Studio 2013 Update 2 nå er ferdigutviklet. Den største nyheten i denne oppdateringen er støtten for universelle Windows-applikasjoner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.