Avenir gjorde superkupp i Sverige

Konsulentselskapet Avenir fikk svenske internettkonsulenter til spottpris takket være rakettvekst i det svenske aksjemarkedet.

Konsulentselskapet Avenir fikk svenske internettkonsulenter til spottpris takket være rakettvekst i det svenske aksjemarkedet.

I et glohett aksjemarked har Avenir og IT-investor Christer Sveaas kanskje gjennomført en av de hyggeligste handlene hittil i år: For etter å ha forhandlet frem en hyggelig avtale i slutten av oktober med utbetaling i aksjer, har Avenir fått en kjemperabatt etter at de norske og svenske Internett-aksjene tok av.

For bare 50 millioner i aksjer har Avenir sikret seg Internett-selskapet Elit Logik med 29 ansatte. Dette er en lav pris selv i Norge da intensjonen om oppkjøpet ble offentliggjort i oktober. For i Norge var det lenge en tommelfingerregel at nettkonsulent-selskaper var verdt to millioner kroner per ansatt. Men dette gjaldt selskaper som ikke tjente penger.

Elit er et veletablert selskap som har tjent penger hvert år siden 1990, forteller Svein Stavelin, administrerende direktør i Avenir til digi.no. Fra i juli i fjor til juli i år omsatte Elit for 32 millioner kroner og satt igjen med 6,5 millioner kroner. Elit har også en imponerende kundeliste som mellom annet inkluderer SAS, Regjeringskansleriet og Telia.

I løpet av måneden Elit og Avenir har ordnet med oppkjøpet, har Internett-aksjene tatt fullstendig av i Sverige og gitt et solid løft i Norge. Nå prises Elit-konkurrenter som Icon Medialab til 22 millioner kroner per ansatt, mens Elit solgte seg til en hodepris på 1,7 millioner kroner.

I tillegg får Avenir en spesiell rabatt, for Elit-eierne undertegnet en avtale som ga dem aksjer verdt 50 millioner kroner. Dette ville gitt Elit-folkene rundt to millioner Avenir-aksjer i slutten av oktober, men nå får de bare 1,2 millioner aksjer. Takket være nettopp det svenske Internett-hysteriet har Avenir-aksjen hoppet opp til et snitt i forrige uke på 39 kroner. I formiddag er kursen ned på 38 kroner igjen.

Da digi.no ber Avenir-sjefen om å kommentere den svært hyggelige handelen, svarer Stavelin kort: "Vi er godt fornøyd med prisen".

Avenir har dermed utvidet sitt Stockholms-kontor fra 10 til 40 mann. Stavelin sier at selskapet ikke planlegger noen svensk børsintroduksjon, men innrømmer at børshoppet i Sverige får han til å tenke.

- Prisdifferansen mellom internettselskaper på norsk og svensk børs går ikke upåaktet hen i vår bransje. Hvis ikke aksjekursene løfter seg betraktelig i Norge, vil nok mange se nøyere på Sverige, sier han til digi.no.

Til toppen