RESULTATERFINANS

Avfeier innvendinger mot Nortel-salg

Både Avaya og Ericsson får kjøpe det de vil av Nortel-boet.

18. sep. 2009 - 10:12

Amerikanske og kanadiske domstoler har avfeiet alle innvendinger fra Verizon mot at konkursrammet Nortel selger sin avdeling for utstyr til bedriftstelefoni til Avaya. Samtidig har den kanadiske regjeringen avvist krav fra blant annet Research In Motion (RIM) om å nekte salget av Nortels avdeling for trådløst utstyr til Ericsson.

Avaya kjøper Nortels bedriftstelefoni for 900 millioner dollar (US) og setter av ytterligere 15 millioner dollar til tiltak for å holde på Nortel-ansatte. Avaya lover dessuten å ta over minst 75 prosent av de aktuelle Nortel-ansatte i det kjøpet fullføres, antakelig en gang i slutten av desember. Domstoler i Israel og Frankrike skal også godkjenne kjøpet, det samme skal myndigheter i Canada og USA.

Kjøpet gjør Avaya til Nord-Amerikas største leverandør av utstyr til bedriftstelefoni. Ifølge analyseselskapet Frost & Sullivan får de en markedsandel på 27 prosent, mot 21 prosent for Cisco.

Blant argumentene Verizon brukte mot salget, var at det ville true nettverk brukt i kampen mot terror. Verizon har solgt Nortel-utstyr til sivile og militære myndigheter i USA, og er bekymret fordi Avaya ikke automatisk vil overta alle Nortels kontrakter for support, vedlikehold og reparasjon.

Ericsson kjøper Nortels trådløse satsing innen både LTE og CDMA for 1,13 milliarder dollar, og lover at de skal opprettholde 800 av Nortels arbeidsplasser i Canada, i tillegg til de 1900 arbeidsplassene de allerede har i landet.

I tiden framover skal Nortel auksjonere bort sine avdelinger for henholdsvis trådløst utstyr og utstyr for IP-telefoni hos teleoperatører.

Nortel-konkursen har utløst diskusjoner i Canada om hvor ille det er at kanadisk-utviklet teknologi nå forsvinner til utlandet. Den kanadiske regjeringen har avvist press for å endre regelverket, og pekt på at de må opptre ryddig, blant annet for ikke å ødelegge for globalt orienterte kanadiske selskaper som ønsker å kjøpe bedrifter i utlandet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.