AVTALER & KONTRAKTER

AVG kjøper Norman Safeground

– En fantastisk mulighet, sier Isabella Alveberg hos Norman.

Bilde: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. nov. 2014 - 09:18

Norman Safeground har bekreftet at selskapet er kjøpt av AVG Technologies, et opprinnelig tsjekkisk selskap som er børsnotert USA. Dette opplyste AVG i en pressemelding i går kveld amerikansk tid, etter børsens stengetid i USA, i forbindelse med at selskapet la fram kvartalstallene for tredje kvartal.

Nyheten blir nå også bekreftet av Isabella Alveberg, Chief Operating Officer i Norman Safeground.

Til digi.no forteller Alveberg at oppkjøpet skjedde den 1. november, men at nyheten ikke har blitt offentliggjort tidligere fordi AVG er et børsnotert selskap.

– Vi ser dette som en fantastisk mulighet. AVG er et sterkt og globalt selskap som skal ekspandere godt i SMB-markedet i Europa, men som ikke er i de markedene hvor vi er representert, sier Alveberg. Hun mener at Norman Safeguard passer veldig godt inn i en slik strategi. Det norske selskapet har sterk kundebase i særlig Tyskland, Sveits, Benelux og Norden.

På spørsmål om hva oppkjøpet vil få av betydning for organisasjonen i Norman Safeground, sier Alveberg at det foreløpig er veldig tidlig i prosessen, men at det ikke er planer om noen slike endringer foreløpig.

– AVG har kjøpt oss for å ekspandere, understreker hun.

Alveberg kan dog ikke si noe om kjøpesummen.

Tilstedeværelse

– Norman Safeground deler vår sky-visjon, tilbyr ekspertise på lokal markedsføring og salg, samt et solid partnernettverk. Vi har nå et sterkt globalt partnernettverk, og er veldig glade for å ha en dedikert lokal tilstedeværelse i disse markedene, ettersom vi ser et stort potensiale for vekst i mobil- og nettbaserte tjenester i Europa, sier Mike Foreman, General Manager for SMB hos AVG, i en pressemelding.

Norman ble som kjent delt i to, Norman Safeground og Norman Shark, i slutten av 2012. Sistnevnte, som driver med skadevareanalyse, ble solgt til Blue Coat Systems i fjor.

Per 30. september hadde AVG mer enn 188 millioner aktive brukere av selskapets produkter og tjenester. Mange av disse er dog brukere av gratisutgaven av selskapets antivirusprogramvare, som i årevis har vært den mest nedlastede programvaren hos Download.com.

AVG kunngjorde i går også at selskapet har kjøpt Location Labs, et selskap som tilbyr sikkerhetstjenester til mobile enheter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.