Avis gir bort TV-reklame på Internett

Stavanger Aftenblad blir første norske avis med TV-sendinger på nettet. Men i sin iver etter å utnytte de nye mulighetene som TV-stasjon, blir også TV-reklamen sendt via web. Gratis.

Stavanger Aftenblad blir første norske avis med TV-sendinger på nettet. Men i sin iver etter å utnytte de nye mulighetene som TV-stasjon, blir også TV-reklamen sendt via web. Gratis.

Stavanger Aftenblad er første norske papiravis som legger ut sine egne nyhetssendinger på nettet. Rogalands-avisen kjøpte lokal-TV stasjonen TV Vest i sommer, og det er herfra TV-sendingene vil komme, mens avisens nettredaksjon står for nettpresentasjonen.

Mandag denne uken var første dagen sendinger ble lagt ut på nettet, og planen er at sendingen skal være tilgjengelig i en uke etter selve sendingen. Foreløpig har ikke nettredaksjonen rukket gjøre noe særlig mer enn å legge ut den første nyhetssendingen.

De kommersielle mulighetene dette åpner for, har ikke vært på dagsorden ennå.

- Det har vi ikke vært diskutert. Sendingene på nettet er i bunn og grunn redaksjonelt motivert, og vi tenker jo ikke på penger. Men ingen har unnlatt å legge merke til at vi tar opp reklamesnuttene også på nettet. Vi har spurt markedsavdelingen om det ikke er noe vi kan gjøre i samarbeid med TV Vest om disse annonsene, selge pakkeløsninger eller noe sånt, sier Tormod Eikill, som er leder for internettredaksjonen i Stavanger Aftenblad

- Så det betyr at dere i dag har gratis annonsering på nettet?

- Vel, vi synes bare det er gøy å holde på, sier Eikill til digi.no.

I dag produserer TV Vest lokalnyheter på TVNorges frekvens, og disse sendingene kan sees av innbyggere i Rogaland fylke.

Nettbrukerne må ha installert Real Player G2 på sin maskin for å kunne se sendingene, dette har de valgt blant annet for å ikke ekskludere Mac-brukere, nor man hadde gjort ved å bruke Windows Media Player.

Til toppen