Avisene kjøper opp nettovervåker

Gjennom sitt felleseide InterMedium kjøper de store avishusene opp nettovervåkeren Cyberwatcher.

Gjennom sitt felleseide InterMedium kjøper de store avishusene opp nettovervåkeren Cyberwatcher.

Det finnes et stort utvalg - kanskje for stort - av norske tjenester som tilbyr nettovervåkning, men nå forsvinner en aktør.

InterMedium, eid av mange av de største avisene, kjøper den norske delen av konkurrenten CyberWatcher.

Sammenslåingen gjør at Intermedium blir større enn både Observer og Schibsted-eide Retriver. Eierne av InterMedium AS er Norges Handels og Sjøfartstidende, Orkla Media, NRK, NTB, A-Pressen og de tre store regionavisene Bergens Tidende, Adresseavisen og Stavanger Aftenblad, samt ansatte og en gruppe finansielle investorer.

- Vi selger den norske salgsavdelingen og kundelisten vår for å kunne konsentrere oss i utlandet. Vi har gjort en del, men ønsker å gire opp og nå får vi midler til dette, sier cyberwatcher-gründer Morten Rynning til digi.no.

Cyberwatcher skilte i fjor ut et dedikert nettsøke-selskap under navnet Intellisearch og det følger heller ikke med i salget.

De to selskapene har produkter som utfyller hverandre fordi InterMedium er ledende på overvåking av trykte medier, og sterk på totalløsninger for markeds- og medieovervåkning. CyberWatcher er ledende innenfor overvåking- og analyse av informasjon på internett. Begge selskapenes eksisterende produkter blir vedlikeholdt og videreutviklet, skriver Intermedium.

Til toppen