Aviser på både papir og nett kan kvele egen papirutgave

Avisen Sun-Sentinel i Florida, USA, er i ferd med å spille sin egen papirutgave ut over sidelinjen. Ferske nyheter presenteres på nettet, og de samme sakene får mindre fremtredende plass i papirutgaven på grunn av at nyhetsverdien er mindre dagen etter.

Sun-Sentinel i Florida er ambisiøse nok til å være først på nett med nyheter på sin Internett-versjon Sun-Sentinel Internet Edition.

En stab på ni i web-redaksjonen er integrert i den øvrige redaksjon. Resultatet av satsingen er at nettstedet har blitt et sted med et stort antall "breaking news", og at man konkurrerer direkte med TV-nyheter, ifølge John Jordan, senior-redaktør i Internett-utgaven. Det skriver Editor & Publisher Interactive.

Jordan sier også at avisens ledelse har bestemt at når det er i Sun-Sentinels interesse å få saker ut så raskt som mulig, går saker på nett uten tanke for deadline i papirutgaven. Man bekymrer seg fremdeles for å publisere saker så tidlig på dagen at TV-nyheter uhemmet kan stjele saken.

Avisen har til gode å være eksklusive på en "breaking story" på nettet.

Etter drapet på designeren Gianni Versace utenfor hans Florida-bolig juli i fjor, gikk avisen på en smell. Allerede 45 minutter etterpå, var nyheten ute på nettutgaven fordi avisen ikke var forberedt på å publisere på så kort tid. Både TV og konkurrenten Miami Herald's nettavis hadde nyheten før Sun-Sentinel. Først da forsto avisen at man må ha både folk og et system som kan settes i sving raskt om man skal være med i konkurransen om å være først med en nyhet.

Til toppen