Avklaring for 800 ansatte drar ut

Mange ønsker å kjøpe Hydros IT-avdeling, men beslutningen om et salg kan ligge langt frem.

Mange ønsker å kjøpe Hydros IT-avdeling, men beslutningen om et salg kan ligge langt frem.

Det er ikke ofte det dukker opp helt nye og store IT-selskaper i Norge, men det gjorde det da Norsk Hydro i fjor sommer skilte ut sin IT-avdelingen i et eget selskap, Hydro IS Partner.

Hydro åpnet samtidig for muligheten om et salg av selskapet, noe som passer svært godt for en rekke store selskaper som ønsker å kjøpe seg større. EDB; CSC og TietoEnator har over digi.no sagt de er interessert i Hydro IS Partner.

For Hydro IS har hele 800 ansatte og en årlig omsetning på 1,3 milliarder kroner. Med på lasset følger det store kontrakter med Hydro, Norges største selskap.

Men det drøyer med en avklaring. Hydro er et stort selskap og Hydro IS Partner betjener behovene til mange avdelinger og divisjoner, i Norge og utlandet som trolig skal si sin mening. Dette er hvertfall en av årsakene til at det drar ut i tid.

Hydro har tidligere signalisert at man vurderer både et vanlig salg, å få inn en IT-aktør som vil eie en minoritetspost eller å beholde selskapet i dagens form. I august sa Hydro at man ikke ville være i mål før nyttår, men det synes heller ikke nå som det kommer noen snarlig konklusjon.

- Vi har ingen hast og tar den tiden det trenger å vurdere de forskjellige alternativene, sier nå en knapp prosjektleder Geir Tuft i Hydro IS Partner til digi.no.

digi.no spør når Hydro har som mål å være ferdig med vurderingene, men Tuft vil hverken besvare med en angitt måned eller om det dreier seg om første eller andre halvår.

Til toppen