Avkledd apptjener er Oracles brodd mot BEA

Nylanserte Oracle 9iAS Java Edtion er en avkledd applikasjonstjener med integrert utviklingsverktøy, beregnet på å kapre kunder fra BEA.

9i Application Server Java Edition utvider Oracles applikasjonstjenerfamilie til tre medlemmer. Utsalgsprisen er oppgitt til 5000 dollar per CPU, mot 10.000 dollar per CPU for standardutgaven, og 20.000 dollar for storbedriftsutgaven ("enterprise edition").

Markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge sier til digi.no at han regner med å kunne holde prisen på Java Edition til 36.000 kroner eks mva.

– 9iAS er i praksis en suite med portal, beslutningsstøtte og forskjellige andre typer tilleggsfunksjonalitet, sier Løvvik. – Meningen med Java Edition er å tilby en mer rendyrket applikasjonstjener. Den kommer likevel med J2EE-miljøet, utviklingslisenser, driftsverktøy og TopLink.

TopLink er et verktøy som holder på tilordninger mellom Java-objekter og relasjonsdatabaser.

I tillegg har Java Edition innebygget støtte til klynger ("clustering").

Løvvik mener applikasjonstjenere gjerne selges i to faser, først mens applikasjonen utvikles, dernest når den skal settes i produksjon.

– Java Edition er et godt alternativ når applikasjonen skal utplasseres, også når utviklingen har gått på BEA-plattformen. Java Edition vil også være attraktiv for uavhengige programvareleverandører som ønsker at den underliggende programvaren skal være så rimelig som mulig.

Oracle mener at Java Edition med sitt integrerte utviklingsmiljø utkonkurrerer både BEA og IBM på pris, når disse må ta med utviklingsverktøy. Selskapet hevder å kunne komme helt ned på 15 prosent av nivået til IBM, og 20 prosent av nivået til BEA.

Overfor BEA-kunder lanserer Oracle et eget program kalt "Switch and Save". Det går ut på å tilby 9iAS Java Edition gratis mot innbytte av BEA-lisenser. Poenget er særlig å kapre brukere som kjører WebLogic over en Oracle-database. Argumentene er lavere utgifter til drift og support, samt bedre ytelse som følge av tettere integrering mellom applikasjonstjener og database.

Til toppen