BEDRIFTSTEKNOLOGI

Avliver Windows RT for godt

Ny billig-Surface med full funksjonalitet.

Nye Surface 3 kommer i mai.
Nye Surface 3 kommer i mai. Bilde: Microsoft
1. apr. 2015 - 08:26

Etter en lengre pause vender Microsofts Surface-brett tilbake. Det vil si ikke Pro-modellen, hvis tredje utgave ble den suksessen Microsoft hadde håpet på - en kraftig bærbar pc i et tynt, lekkert skall. 

Vi snakker om den enklere varianten, som opprinnelig kjørte Windows RT, som bare hadde muligheten til å bruke de såkalte Metro-applikasjonene, og dermed hadde veldig begrenset nytteverdig.

Les også: Slutt for Surface 2.

Nå er Windows RT ute av bildet, og nye Surface 3 vil kjøre fullverdig Windows 8.1. Det største ankepunktet mot Surface-brettene er nå altså borte, og Surface 3 vil nå rett og slett være et rimeligere og mindre kraftig alternativ til Surface Pro 3.

Greie spesifikasjoner

Innmaten er basert på Intel Atom x7-prosessor, det vil si at brettet er vifteløst og den tynneste og letteste Surface hittil. Den finnes i to konfigurasjoner, med 2 og 4 gigabyte RAM. Skjermen er 10 tommer stor og har 1920x1280-oppløsning. Det vil si at den er mindre og noe mindre skarp enn Surface Pro 3. Det er også plass til et fint utvalg av porter (USB 3.0, SD-kort, DisplayPort og USB-basert lader). 

Det kommer også et nytt, smalere tastatur som kan kobles til for full funksjonalitet. 

I og med at spesifikasjonene til maskinen ikke er verdens kraftigste, kan man nok ikke forvente å utføre tyngre arbeidsoppgaver på Surface 3, men likevel - den kjører full Windows og bør passe glimrende til enkle oppgaver. Den vil naturligvis kunne oppgraderes til Windows 10 til sommeren. Microsoft posisjonerer maskinen som et perfekt løsning for studenter og familier.

Les også: Simulerer krig med Surface.

Den norske prisen vil være 5500 kroner for 2 GB-versjonen med 64 GB lagring, og 6500 kroner for 4 GB og 128 lagring. Til sammenligning starter Surface Pro 3 på 7695 kroner. Lanseringen i Norge er den 7. mai. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.