IT-NORGE

Avlyser årets Rosing-arrangement

Dataforeningens IT-fest tar et hvileår for å komme sterkere tilbake i 2010.

24. juni 2009 - 13:09

Prosjektledelsen for Rosing-arrangementet meddelte i dag til jurymedlemmene for Rosing 2009 at det har blitt besluttet at arrangementet skal ta et hvileår. Den indirekte årsaken er de urolige finanstidene, som i til dels stor grad påvirker mange selskaper og organisasjoner i Norge.

I meldingen til juryen heter det at viljen til å støtte opp under aktiviteter i regi av foreningen er fortsatt tilstede, men i et noe mer begrenset omfang.

- I den grad vi har støttespillere, så går deltakelsen mer på faglige aktiviteter, og mindre på ting som kan oppfattes som mer festpreget, sier Edgar Valdmanis i Den Norske Dataforening, til digi.no. Valdmanis er prosjektleder for Rosing 2009 og medlem av Rosingakademiet.

- Vi har fått signaler om at dette vil slå ut også på deltakelsen under Rosing-arrangement. Det er liten vits i å arrangere dersom det ikke kommer så mange.

I stedet satser prosjektledelsen på å komme mye sterkere tilbake i forbindelse med Rosing 2010. Ifølge Valdmanis er planen at arbeidet skal starte opp allerede tidlig i høst.

- Dette gjøres for å få en riktig god horisont og for å komme solid i forkant av neste års arrangement, sier Valdmanis.

Han forteller at arbeidet med årets arrangement ikke hadde kommet langt og at juryene så vidt har hatt tid til å sette seg.

- Det har kommet fem-seks nominasjoner til priser, men vi har ikke rukket å kvalitetssikre disse, det vil si å sjekke om de er innenfor kriteriene til prisen de er foreslått til, forteller Valdmanis.

Rosingprisene har fått sitt navn etter den norske datapioneren Fredrik Rosing Bull og deles normalt ut hvert år av Den Norske Dataforening, første gang i 1991.

I år var det planlagt at det skulle deles ut åtte ordinære priser:

* Brukervennlighetsprisen

* IT-sikkerhetsprisen

* Kreativitetsprisen

* Beste nettjeneste

* Språkprisen

* Årets IT-leder

* Hedersprisen

* Grønn IT

I tillegg deler Rosingakademiet også ut den høyesthengende Hedersprisen, dersom det finner en verdig vinner.

Årets arrangement skulle ha foregått den 17. november.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.