Avlyser videre prisfall på LCD-TVer

Tall fra USA spår prisfall på LCD-skjermer og LCD-TVer til jul, men Elkjøp rister på hodet.

Tall fra USA spår prisfall på LCD-skjermer og LCD-TVer til jul, men Elkjøp rister på hodet.

Nye tall fra USA hevder at LCD-prisene står foran et nytt stort fall, noe som vil gjøre julekjøp av både LCD-skjermer og LCD-TVer til en hyggelig opplevelse.

Prisfallet er også gode nyheter for en rekke IT-forhandlere og nettbutikker som kan se frem til et høyere salg.

Tall fra analyseselskapet iSuppli hevder at prisene på LCD-produkter vil falle med 6,2 prosent i fjerde kvartal. Årsaken er overproduktsjon hos Samsung og LG Philips. Disse to produsentene står for 40 prosent av salget.

Tidligere i år har prisene gått opp, men nå er det overproduksjon i markedet. For salget er rammet av den usikre økonomien og Katarina-stormen, forklarer iSuppli.

Men Atle Lillehagen, salgsdirektør i Elkjøp avviser tallene fra iSuppli og dermed et ytterligere løft i LCD-salget.

- Vi har bestilt inn produktene vi skal selge til jul og vi ser ikke noe nytt prisfall på LCD-skjermer og LCD-TVer, sier han.

Men Lillehagen påpeker at to faktorer som kan bidra til et inntrykk av et generelt prisfall.

- Det er et stort overskudd på skjermer som ikke støtter HD-TV. Det er også stor forskjell på skjermene, påpeker Lillehagen diplomatisk.

Lillehagen spår dermed at det vil komme mange tilsynelatende hyggelige tilbud fremover, men at mange av disse rett og slett ikke er spesielt gode tilbud. Mange av tilbudene vil også være på skjermer som ikke kan vise et HD-TV-signal i fremtiden.

Til toppen