Avsanner rykte om Cisco-bud på Ericsson

Selskapene blir nære allierte, og noe oppkjøp er bare oppspinn, ifølge talsmann fra Cisco.

Avsanner rykte om Cisco-bud på Ericsson
John Chambers (bildet) gikk nylig av som konsernsjef i Cisco, men er fortsatt styreformann. I forrige uke besøkte han Ericsson i Sverige i anledning selskapenes nylig kunngjorte allianse. Bilde: All Over Press / Getty Images

Ifølge Dagens Industri har Cisco i lengre tid hatt til hensikt å kjøpe opp Ericsson.

Den svenske avisen hevdet at et planlagt bud var blant årsakene til at Ciscos tidligere konsernsjef, nå styreformann John Chambers tirsdag var i Stockholm.

Formelt besøkte han svenskene for å presentere den svært tette alliansen mellom Cisco og Ericsson, som ble kunngjort forrige uke.

Flere observatører har beskrevet pakten mellom de to teknologikjempene som noe av det nærmeste man kommer uten faktisk å gå til det skritt å gjennomføre en fusjon.

Steg kraftig

Fredag steg aksjekursen til Ericsson nærmere 10 prosent på ryktene. Senere samme kveld rykket en talsperson fra Cisco ut og avsannet påstandene.

Det er ikke sant at Cisco planlegger å kjøpe opp Ericsson. Den amerikanske nettverksgiganten dementerer opplysningene overfor nyhetskanalen CNBC.

Også Ericsson har gått ut og dementert opplysningene.

– Vi merker oss at det forekommer rykter i markedet om at Cisco skal kjøpe opp Ericsson. Disse ryktene kan muligens skyldes kunngjøringen av et partnerskap mellom de to selskapene som ble gjort nylig. Samtalene som ledet fram til kunngjøringen har pågått ett år og det har overhodet ikke forekommet diskusjoner om fusjon eller oppkjøp, heter det i en uttalelse fra Ericsson, gjengitt av Affärsvärlden.se.

Allierte

Partene vil derimot jobbe svært tett fremover, som følge av den nye alliansen. Svenske Ericsson har sin styrke særlig på utstyr til mobilnettverk, mens amerikanske Cisco er verdens ledende produsent av nettverksutstyr som rutere og svitsjer.

Her kan du lese mer om alliansen mellom de to selskapene, inkludert vårt intervju med Cisco Norges teknologidirektør.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.