RESULTATERFINANS

Avsanner rykte om webOS-kjøp

Kommer aldri på tale, sier Samsungs toppsjef Choi Gee Chung.

Toppsjef Choi Gee Sung i Samsung ønsker seg ingenting fra HP, verken webOS eller pc-avdelingen.
Toppsjef Choi Gee Sung i Samsung ønsker seg ingenting fra HP, verken webOS eller pc-avdelingen. Bilde: REUTERS, Steve Marcus
2. sep. 2011 - 15:07

I midten av august skjedde to ting som fikk IT- og teleanalytikere til å gå i høygir: Google kjøpte Motorola Mobility, og noen dager seinere sa HP farvel til webOS.

Det ble antatt, av blant annet IDC og Ovum, at hovedaktørene i Android-koalisjonen – Samsung, HTC, LG, Huawei og Sony Ericsson – ville stille seg skeptisk til Androids reelle uavhengighet av Google etter kjøpet av Motorola Mobility, og følgelig være åpne for å se på hvilke muligheter en mulig frigivelse av webOS kunne medføre.

Toppsjef Choi Gee Sung i Samsung fikk derfor spørsmål om dette under en pressekonferanse ved i dag på IFA, en messe for forbrukerelektronikk som holdes i Berlin.

Choi var kategorisk i sin avvisning: Det vil «aldri» komme på tale å kjøpe webOS, sa han ifølge Bloomberg.

Choi viste til at Samsung har sitt eget mobile operativsystem, Bada, og arbeidere hardere for å videreutvikle dette systemet «enn de fleste utenfor later til å tro».

Bloomberg har prøvd å innhente kommentarer fra HTC og Facebook om de kan tenke seg å kjøpe webOS. De har begge nektet å si noe. Også HP har valgt å avstå fra kommentarer.

Samsung har nylig også avvist at de vurderer å kjøpe HPs pc-satsing, som også mer eller mindre er i ferd med å klargjøres for en avhending.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.