Avskriver et lite statsbudsjett

Det britiske mm02 må rydde opp i gjelden og skriver av mer enn et statsbudsjett for Romania, som har 22 millioner innbyggere.

Det britiske mm02 må rydde opp i gjelden og skriver av mer enn et statsbudsjett for Romania, som har 22 millioner innbyggere.

Ord kan bli litt fattige når man blir minnet på gjelden europeiske teleselskaper satte seg i for å skaffe seg UMTS-lisenser. Resultatet har vært redningsaksjoner, salg av tidligere kronjuveler til spottpriser og ikke minst høye priser for kundene.

Men miséren er langt fra over. Gårsdagens avskrivninger fra det britiske mobilselskapet mm02 (tidligere British Telecom) ripper opp i tabbene som ble begått på begge sider av bordet under de glade dotcom-årene.

For mm02 offentliggjorde i går at man avskriver en gjeld på hele 11,63 milliarder euro, blodige 108 milliarder norske kroner. Mesteparten skyldes gjeld etter kjøp av UMTS-lisenser i Tyskland og England.

Dette er til sammenligning på linje med statsbudsjettet i et land som Romania som har 22 millioner innbyggere.

Og mm02 er ikke ferdig med å rydde. I går hintet selskapet mot at man arbeider med et salg av sitt tyske datterselskap. Selskapet har ikke åpnet noen av sine UMTS-nett.

Men driften går fremover. Den engelske mobilgiganten økte sin omsetning fra 34 milliarder til 38,8 milliarder norsk kroner i 2002. Driftsresultatet doblet seg fra 2001 til 2002 og endte på 6,7 milliarder kroner.

Til toppen