Avslør prishaiene på Zoom

Er du på utkikk etter bruktbil eller tenker deg på auksjon for å kjøpe andre bruksgjenstander? Ta et godt råd: Prøv kjøpeguiden zoom.no før du tapper Visa-kortet.

Er du på utkikk etter bruktbil eller tenker deg på auksjon for å kjøpe andre bruksgjenstander? Ta et godt råd: Prøv kjøpeguiden zoom.no før du tapper Visa-kortet.

Fra og med i dag utvides zoom.no til også å omfatte parallelle søk mot ledende auksjons- og bruktbiltjenester. Med noen få tastetrykk får du - forbrukeren - økt makt ved hjelp av en fullstendig oppdatert oversikt over tilgjengelige tilbud og sparer derfor både tid og penger.

- Et enkelt søk på zoom.no kan avsløre til dels svært store prisforskjeller, sier utviklingssjef William Klippgen i Zoom Network AS til digi.no.

En liten stikkprøve foreatt på zooms prisguide viser at Klippgen ikke tar munnen for full. På første forsøk fant digi.no en prisforskjell på nesten tusen kroner på den samme 17-tommers Viewsonic-skjermen, den billigste kunne vi få for vel 3900 kroner, i en prissammenlikning mellom kun to leverandører.

Og nå skal det bli enklere å gjøre gode kjøp også for bruktbiler eller på auksjoner, lover Klippgen. Ved hjelp av avansert agentteknologi har zoom samlet de seks ledende brutbiltjenestene på nett i ett felles søk: AutoBørsen, AutoDB Online, Bilguiden, Bilnett, Bilkanalen og Aftenpostens rubrikkannonsetjeneste på nett, FINN.

Samtidig lanserer zoom.no også felles søk mot auksjonstjenestene GiBud, eBud, Din Side Auksjon og amerikanske eBay.

- Vi møter overraskende nok stort sett bare velvilje blant de som er med i vår søketjeneste, selv om de som kommer dårligst ut i enkelte prissamenlikninger er noe mer avventende enn andre, sier Klippgen til digi.no. Tilbud, priser og tilgjengelighet endrer seg kontinuerlig på Internett-auksjonene og www.zoom.no gjør det mulig å overvåke tilgjengelig tilbud på en svært enkel måte.

www.zoom.no drives av Zoom Network AS som også planlegger tilsvarende tjenester i Danmark og Sverige i løpet av 1999. Etter det digi.no erfarer, er målet å lansere zoom.se 1. oktober og zoom.dk en måned senere.

Her hjemme har zoom.no inngått strategiske avtaler med blant andre Scandinavia Online AS og Posten Norge BA.

Til toppen