Windows 10 Update History

Avslører hva Windows 10-oppdateringene inneholder

Microsoft dropper merkelig hemmelighold.

Windows 10-brukere kan nå se hva oppdateringene de mottar til operativsystemet faktisk inkluderer av endringer.
Windows 10-brukere kan nå se hva oppdateringene de mottar til operativsystemet faktisk inkluderer av endringer. (Bilde: Robert Galbraith / Reuters)

Microsoft dropper merkelig hemmelighold.

Microsoft kunngjorde i går at selskapet heretter vil komme med endringslogger som beskriver hva som faktisk har blitt endret med hver av oppdateringene som gis ut til Windows 10.

Fram til nå har selskapet i liten grad gjort denne informasjonen tilgjengelig for brukerne, men heretter vil den ifølge ZDNet være tilgjengelig på den nye Windows 10 Update History-siden.

Sterkt ønsket

– Etter å ha lyttet til feedback om opplysningsnivået for Windows 10-oppdateringer, bestemte vi oss for å implementere et nytt system for å kommunisere om oppdateringer til operativsystemet. I dag ruller vi ut Windows 10 Update-nettstedet, en sentral for versjonsmerknadene som vil følge med hver oppdatering, samt fungere som en historisk oversikt over tidligere versjonsmerknader, sier en talsperson for Microsoft til ZDNet.

Foreløpig ligger det bare versjonsmerknader til to ulike oppdateringer på siden. Begge de to oppdateringene ble utgitt i går, til henholdsvis den opprinnelige Windows 10-utgaven og systemer som er oppdatert til Windows 10 Version 1511 (Threshold 2), som kom i november.

Feilfikser

De nye oppdateringene inneholder kun sikkerhets- og feilrettelser. Blant annet fjernes feilen som har ført til at nettleseren Edge mellomlagrer adressene til nettsteder som besøkes i InPrivate-modus.

Versjonsmerknader som dette er kanskje ikke så vesentlige for vanlige Windows-brukere, men for avanserte brukere og IT-medarbeidere kan slik informasjon vil slik informasjon ofte være kjærkomment.

Til toppen