Avslører kanskje en ny Vista-utsettelse

Avslører kanskje en ny Vista-utsettelse

Nettbutikken Amazon har startet forhåndssalget av Vista - og avslører kanskje en ny utsettelse.

På tirsdag ble prisene på alle de forskjellige versjonene av Vista, den svært forsinkede etterkommeren av Windows XP, lekket på hjemmesidene til Microsoft Canada.

Og sent tirsdag kveld kom bekreftelsene da Amazon.com, verdens største nettbutikk, åpnet muligheten til å forhåndsbestille Vista. Men det var ikke den store nyheten - den dukker opp i underteksten.

Den mulige bomben ligger i leveringsdato. Der står det 30. januar - for alle versjonene, inkludert versjonene for næringslivet som Microsoft har lovet dyrt og hellig at skal komme i salg i november.

Microsoft har sagt at Home-versjonene ikke kommer før i januar, men på Amazon står det at også Vista Business og Vista Ultimate, som er beregnet på bedrifter også først vil bli sendt ut til kundene 30. januar.

Man må dog ta høyde for at Amazon har rotet eller for eksempel ikke har fått lov til å skrive inn riktige datoer og at Microsoft likevel er i ruten til en lansering i november.

    Les også:

Men analyseselskapet Gartner har spådd at Microsoft trenger mer tid for å rette alle feil og ikke vil rekke en lansering i november. Tidligere i sommer åpnet også Microsoft for at det kunne komme en utsettelse til.

Stemmer Amazon-datoene, har nettbutikken lekket svært skuffende nyheter for IT-bransjen. For fjerde kvartal er det store gullkvartalet til IT-bransjen - det er da kundene skal bruke opp budsjettene og signere flere og større kontrakter enn ellers.

Stemmer datoene Amazon har lagt inn, vil PC-bransjen kunne oppleve at mange kunder utsetter sine PC-kjøp til januar for å få Vista ferdig installert i stedet for å måtte gjøre det selv etterpå.

Denne lenken viser de forskjellige Vista-versjonene på Amazon.com.

Til toppen