FORBRUKERTEKNOLOGI

Avslører mer om googlebrillen

Berikes med API-er og kan brukes som mobiltelefon.

Googlebrillen består av en innfatning med datamaskin, trådløst nett og kamera. Funksjonsområdene utvides stadig. Et begrenset pilotprosjekt med tilgang til noen tusen utviklere starter i år, mens vanlige folk loves mulighet for å kjøpe brillen tidlig i 2014.
Googlebrillen består av en innfatning med datamaskin, trådløst nett og kamera. Funksjonsområdene utvides stadig. Et begrenset pilotprosjekt med tilgang til noen tusen utviklere starter i år, mens vanlige folk loves mulighet for å kjøpe brillen tidlig i 2014. Bilde: Google
3. jan. 2013 - 09:27

Googlebrillen er ennå underlagt en solid porsjon hemmelighold. En prototyp ble første gang vist fram i fjor sommer, da video fra brillen ble overført direkte fra fallskjermhoppere til storskjermen under I/O-konferansen.

Produktet «Google Glass» har siden fått flere nye funksjoner. Det avslører mannen som leder utviklingen, den iranskfødte professoren og elektroingeniøren Babak Parviz i et ferskt intervju med IEEE Spectrum.

- Vi prøver stadig ut nye bruksområder for denne plattformen, som vi også forsøker å gjøre mer robust. Både maskinvaren og programvaren, så vi kan levere dette til utviklere (et pilotprosjekt, red.anm.) tidlig dette året (2013), sier Parviz.

Det er tidligere omtalt at den netttilkoplede brillen skal kunne spille av, ta opp og dele levende bilder og lyd, samt styres av hodebevegelser.

Brillemobil

Nytt siden sist er at Google også eksperimenterer med talestyring, og muligheten til å ringe og ta imot mobilsamtaler med brillen, blant flere andre ting.

- Vi har full lyd inn og lyd ut, hvilket er en fin og naturlig måte å kommunisere med noe du bærer og alltid har med deg, sier Parviz.

Brillen skal innen lanseringstidspunktet få støtte for et skybasert programmeringsgrensesnitt (API), noe som lar utviklere skape nye bruksområder og berikende tjenester.

En stor utfordring med en interaktiv brille som skal kunne vise strømslukende video er å holde vekten nede, men likevel sørge for tilstrekkelig batterikapasitet. Ifølge Google-ingeniøren har de gjort store fremskritt på dette området. Målet deres er at brillen skal fungere en hel dag før den må lades opp.

- Det er målet vårt. Du tar på deg brillen om morgenen og går igjennom din daglige rutine. Innen du kommer hjem igjen skal enheten fortsatt fungere, sier han.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.