My Little Pony

Avslørt av CSS-fila: «My Little Pony»-skaperen saksøkt for font-misbruk

Risikerer millionsmell.

Hasbro er saksøkt for bruk av fonten Generation B. Her er skrifttypen brukt for å navngi de karakterene i serien.
Hasbro er saksøkt for bruk av fonten Generation B. Her er skrifttypen brukt for å navngi de karakterene i serien.

Risikerer millionsmell.

Leketøysprodusenten Hasbro saksøkes av Font Brothers for å ha benyttet skrifttypen Generation B på sine produkter, i sine videoer og på sine nettsider uten å ha kjøpt lisens, ifølge Torrentfreak.com

Font Brothers skal ha kontaktet Hasbro og informert om piratvirksomheten, men selskapet skal ha nektet å betale for bruken.

Nå krever Font Brothers at alle My Little Pony-produkter med fonten i bruk ødelegges.

«Font brother har tapt, og vil fortsette å tape store inntekter som følge av den urettmessige bruken», heter det i søksmålet, som kan leses i sin helhet her.

Ifølge Torrentfreak risikerer selskapet å måtte punge ut flere millioner dollar dersom de skulle tape saken.

«Bronies»

My Little Pony startet som en serie for barn, men har i senere år blitt en slager blant menn og kvinner i voksen alder. De kaller seg selv «bronies», en blanding av ordene bro (bror) og ponies (ponnier).

Fenomenet er tett knyttet til nettsamfunnet 4chan og cosplay - ikledning av kostymer fra tegnefilm- og spillverden. Facebook-gruppen Bronies of Norway har i dag nært 1000 medlemmer.

Avslørt i CSS-fila

Vanligvis er det vanskelig å bevise nøyaktig hvilken font som benyttes i trykkede medier, men en rask kikk i CSS-filen på produktets hjemmeside viser at font-selskapet kan ha en god sak.

Til toppen