Avslørte ny sikkerhetsfunksjonalitet i Windows

Bill Gates fortalte tirsdag om hvilke skritt Microsoft planlegger i kampen mot spam, ormer og sikkerhetshull.

Bill Gates fortalte tirsdag om hvilke skritt Microsoft planlegger i kampen mot spam, ormer og sikkerhetshull.

Microsofts formann, Bill Gates, fortalte i går, i en tale under RSA-konferansen om datasikkerhet, at selskapet har kommet noen skritt videre i kampen mot dataormer og virus.

- I løpet av de to siste årene synes jeg vi har gjort store framskritt. Alt vi gjør har hatt sammenheng med sikkerhetsproblemer. Alt i alt er jeg svært optimistisk, men det er fortsatt mye som må gjøres, sa Gates.

    Les også:

Gates fortalte videre om sikkerhetsforbedringene som vil lanseres gjennom Service Pack 2 til Windows XP. Dette omfatter en forbedret brannmur, et popup-filter og en løsning som Microsoft kaller Windows Security Center.

Windows Security Center skal ifølge Reuters varsle brukeren hvis det ikke er installert noe antivirusprogramvare på datamaskinen, om programvare er oppdatert eller om den er skrudd på. Den skal også håndtere nedlastingen av ActiveX-kontroller - små programvaresnutter som benyttes for å gi websider ekstra funksjonalitet, men som kan utgjøre sikkerhetsrisikoer hvis ondsinnede har laget dem.

Bill Gates fortalte også at Microsoft denne uken publiserte en en plan om hvordan man skal kunne bekjempe spam. Teknologien, som kalles Caller ID, går ut på å etablere en måte å kunne verifisere identiteten til avsenderne. Sendmail annonserte tirsdag at selskapet vil støtte Microsofts løsning.

Til toppen