Avslørte tidlig iPhone-prototype

I 2005 hadde «Apple-mobilen» Ethernet-kontakt.

Avslørte tidlig iPhone-prototype
Prototypen fra 2005 ble utstyrt med flere porter som minner langt mer om en pc enn en smartmobil. Ikke var den særlig lommevennlig heller. Bilde: Ars Tecnica

Apples iPhone-prosjekt startet mange år før det første produktet ble lansert i 2007. I løpet av årene ble det laget en rekke prototyper, hvor ulike konsepter har blitt prøvd ut.

Ars Technica har i denne artikkelen et helt galleri med ulike mobilprototyper fra Apple. Disse har kommet i offentlighetens lys blant annet via ulike rettssaker, men enkelte har også blitt solgt via tjenester som eBay.

Noen av bildene som Ars Technica stammer fra en tidligere Apple-ansatt. Disse viser en temmelig stor utgave av det som senere ble til iPhone – omtrent 12,5 x 17,5 x 5,0 cm. Funksjonaliteten er i liten grad integrert og omfatter også funksjonalitet som over hodet ikke fant veien til det lanserte produktet.

Dette inkluderer Ethernet- og serieport. Men dette var bare lagt til for gjøre det enklere å jobbe med enheten, som kjørte en versjon av Mac OS X.

Også denne prototypen er utstyrt med en ARM-basert prosessor, men bare klokket til drøyt 200 MHz, i stedet for underklokket til 412 MHz, som systembrikken i den opprinnelige iPhonen var.