BEDRIFTSTEKNOLOGI

Avslørte tidlig iPhone-prototype

I 2005 hadde «Apple-mobilen» Ethernet-kontakt.

Prototypen fra 2005 ble utstyrt med flere porter som minner langt mer om en pc enn en smartmobil. Ikke var den særlig lommevennlig heller.
Prototypen fra 2005 ble utstyrt med flere porter som minner langt mer om en pc enn en smartmobil. Ikke var den særlig lommevennlig heller. Bilde: Ars Tecnica
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mars 2013 - 15:24

Apples iPhone-prosjekt startet mange år før det første produktet ble lansert i 2007. I løpet av årene ble det laget en rekke prototyper, hvor ulike konsepter har blitt prøvd ut.

Ars Technica har i denne artikkelen et helt galleri med ulike mobilprototyper fra Apple. Disse har kommet i offentlighetens lys blant annet via ulike rettssaker, men enkelte har også blitt solgt via tjenester som eBay.

Noen av bildene som Ars Technica stammer fra en tidligere Apple-ansatt. Disse viser en temmelig stor utgave av det som senere ble til iPhone – omtrent 12,5 x 17,5 x 5,0 cm. Funksjonaliteten er i liten grad integrert og omfatter også funksjonalitet som over hodet ikke fant veien til det lanserte produktet.

Dette inkluderer Ethernet- og serieport. Men dette var bare lagt til for gjøre det enklere å jobbe med enheten, som kjørte en versjon av Mac OS X.

Også denne prototypen er utstyrt med en ARM-basert prosessor, men bare klokket til drøyt 200 MHz, i stedet for underklokket til 412 MHz, som systembrikken i den opprinnelige iPhonen var.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.