Avventende IT-marked

Sysdeco og Norman Data Defense falt begge svakt mandag, men for IT-aksjene forøvrig endte dagen på det jevne. Stor spenning er forbundet med morgendagens rentemeldinger fra USA

Sysdeco og Norman Data Defense falt begge svakt mandag, men for IT-aksjene forøvrig endte dagen på det jevne. Stor spenning er forbundet med morgendagens rentemeldinger fra USA

Oslo Børs åpnet svakt opp mandag, men på relativt lavt volum. Aktiviteten utover dagen forble laber, og totalt ble det ikke omsatt aksjer og grunnfondsbevis for mer enn 980 millioner kroner. For IT-selskapenes del var også aktiviteten lav, og indeksen endte nesten uforandret, kun en stifning på i underkant av ett poeng.

Verst i dag gikk det med Sysdeco som falt med 70 øre, til 14, 30. Dette tilsvarer en endring på 4,67 prosent, hvilket ikke er unormalt for denne aksjen.

- Selv om det ikke kommer særskilte meldinger fra dette selskapet, er det ikke unormalt med slike endringer. Hvis vi ser på siste uken er faktisk utslag på 4 prosent omtrent gjennomsnittet, sier en analytiker til digi.no etter børsens stengetid.

Også for Norman Data Defense ble det nedgang i dag og dette skyldes trolig fredagens nyhet om at Normans programvare var involvert i virusproblemene i DnB.

- Dette er et naturlig utslag av en slik nyhet, sier analytikeren og refererer til digi.no sitt oppslag fredag.

Norman aksjen falt med NOK 1,50 eller 3,75 prosent mandag til NOK 38,50. Fredag falt aksjen med tre kroner fra 43 til 40.

Netcom aksjen nådde ny toppnotering i dag og var opp 6 kroner til 131. Aksjen har steget med 12 kroner siste uka.

Godt gikk det også for Sensonor og Computer Advances Group som begge var opp i underkant av 5 prosent, men de helt store utslagene blant uteble.

- Tatt i betraktning at det i morgen kommer nyheter om eventuelle renteendringer fra USA, er det naturlig at markedet er avventende sier analytikeren.

Til toppen