Avviser å stå bak globale datainnbrudd

– Grunnløst å knytte Kina til hackere, heter det i et partiorgan.

5. aug. 2011 - 13:26

Beijing (NTB-AFP): Kinesiske statlige medier kaller anklagene om datainnbrudd i 72 stater, selskaper og organisasjoner grunnløse.

FN er blant organisasjonene som er rammet i det som skal være det mest omfattende datainnbruddet som er oppdaget noensinne.

Ifølge sikkerhetsselskapet McAfee, som oppdaget datainnbruddene, antas det at en «statsaktør» står bak. Selskapet ønsker ikke å gå ut med hvilken stat det er snakk om, men en sikkerhetsekspert med kjennskap til saken, mener det trolig er Kina som står bak, skriver nyhetsbyrået Reuters.

    Les også:

– Det er grunnløst å knytte Kina til hackere, skriver Folkets avis, et talerør for kommunistpartiet. Avisen mener at anklagene ikke holder vann.

McAfee har ikke villet kommentere påstandene om at Kina trolig står bak datainnbruddene.

Blant ofrene for datainnbruddene er USA, Taiwan, India, Sør-Korea, Vietnam, Canada, den sørøstasiatiske samarbeidsorganisasjonen ASEAN, Den internasjonale olympiske komité (IOC) og Verdens antidopingorganisasjon.

I tillegg er en rekke private selskaper rammet, deriblant flere våpenselskaper og høyteknologiske selskaper. Noen datainnbrudd skal bare ha vart bar i én måned, andre i flere år. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.