Avviser at Google Android er forsinket

Avviser at Google Android er forsinket

Google benekter påstandene om mobiler med mobilplattformen Android er forsinket.

Da Google i fjor høst offentliggjort selskapets kommende programvareplattform for mobiltelefoner, Android, ble det fortalt at Android-baserte mobiler ville komme på markedet i løpet av andre halvdel av 2008.

    Les også:

Men i går skrev Wall Street Journal i en artikkel at Google og selskapets partnere på operatørsiden har blitt forsinket i prosessen.

Blant annet skal China Mobile, som har nærmere 400 millioner abonnenter, ha hatt planer om å slippe en Android-basert mobil i tredje kvartal. Nå mener Wall Street Journals kilder at en slik mobil i beste fall kommer et kvartal senere. Årsaken skal være problemer med å oversette programvare til kinesisk og å få den til å fungere med mobiloperatørens egne datatjenester.

Sprint Nextel skal på sin side ikke være i stand til å lansere en Android-basert mobil i år, noe selskap angivelig skal ha hatt planer om. Selskapet skal dog ikke ha offentliggjort slike planer. Også T-Mobil USA skal ha problemer med en planlagt Android-mobil.

Nå kan det selvfølgelig diskuteres hvor stor forsinkelsen egentlig er når dersom Android-mobiler blir tilgjengelige i fjerde kvartal og Google offisielt ikke har lovet annet enn andre halvdel av 2008.

Også talspersoner for Google avviser overfor amerikansk presse at det er snakk om noen forsinkelse.

- Vi holder fortsatt tidsplanen fir å levere det første Android-baserte håndsettet i andre halvdel av 2008, skriver en talsperson for Google i en e-postmelding til Betanews. Flere andre aviser skal ha fått likelydende svar.

    Les også:

Til toppen