Avviser at Google Android er forsinket

Google benekter påstandene om mobiler med mobilplattformen Android er forsinket.

Avviser at Google Android er forsinket

Google benekter påstandene om mobiler med mobilplattformen Android er forsinket.

Da Google i fjor høst offentliggjort selskapets kommende programvareplattform for mobiltelefoner, Android, ble det fortalt at Android-baserte mobiler ville komme på markedet i løpet av andre halvdel av 2008.

    Les også:

Men i går skrev Wall Street Journal i en artikkel at Google og selskapets partnere på operatørsiden har blitt forsinket i prosessen.

Blant annet skal China Mobile, som har nærmere 400 millioner abonnenter, ha hatt planer om å slippe en Android-basert mobil i tredje kvartal. Nå mener Wall Street Journals kilder at en slik mobil i beste fall kommer et kvartal senere. Årsaken skal være problemer med å oversette programvare til kinesisk og å få den til å fungere med mobiloperatørens egne datatjenester.

Sprint Nextel skal på sin side ikke være i stand til å lansere en Android-basert mobil i år, noe selskap angivelig skal ha hatt planer om. Selskapet skal dog ikke ha offentliggjort slike planer. Også T-Mobil USA skal ha problemer med en planlagt Android-mobil.

Nå kan det selvfølgelig diskuteres hvor stor forsinkelsen egentlig er når dersom Android-mobiler blir tilgjengelige i fjerde kvartal og Google offisielt ikke har lovet annet enn andre halvdel av 2008.

Også talspersoner for Google avviser overfor amerikansk presse at det er snakk om noen forsinkelse.

- Vi holder fortsatt tidsplanen fir å levere det første Android-baserte håndsettet i andre halvdel av 2008, skriver en talsperson for Google i en e-postmelding til Betanews. Flere andre aviser skal ha fått likelydende svar.

    Les også:

Til toppen