RESULTATERFINANS

Avviser at Microsoft vil by på Yahoo

Kilder hos begge sier at ryktet som førte til kursoppgang for Yahoo, er feil.

Fra Yahoos hovedkvarter i Sunnyvale i California. Et rykte om at Microsoft skulle by på Yahoo sendte aksjekursen opp 10 prosent.
Fra Yahoos hovedkvarter i Sunnyvale i California. Et rykte om at Microsoft skulle by på Yahoo sendte aksjekursen opp 10 prosent. Bilde: Reuters / Kimberly White
6. okt. 2011 - 10:33

I går kveld norsk tid meldte Reuters at Microsoft igjen vurderer å by på Yahoo. Meldingen bygget på ikke-oppgitte kilder «med kunnskap om situasjonen».

Meldingen utløste en umiddelbar kursoppgang på 10,1 prosent for Yahoo, som siden ble dempet. Yahoo-aksjen endte opp 6,1 prosent.

Reuters-meldingen fikk de øvrige finansnyhetstjenestene til å sverme rundt potensielle informanter fra begge selskaper. Bloomberg konkluderer med at de ikke er hold i ryktet, etter å ha snakket med pålitelige – men stadig anonyme – kilder i både Microsoft og Yahoo.

Det virker helt klart at det ikke pågår samtaler mellom Microsoft og Yahoo som omfatter Microsofts toppledelse. Microsoft er ikke nærheten av å komme med noe bud, og i Yahoo betraktes ikke Microsoft som en seriøs budgiver. Det som derimot synes klart, er at Microsoft har til hensikt å gå nøye gjennom finansiell informasjon fra Yahoo. Det er ikke så overraskende: Søkeannonseavtalen mellom Yahoo og Microsoft er en viktig inntektskilde for begge.

Både Yahoo og Microsoft nektet å gi Bloomberg offisielle kommentarer.

Yahoo er åpen om at de har mottatt henvendelser fra flere hold, uten å gi detaljer. Bloomberg nevner investeringsselskapet Silver Lake, Alibaba og russiske Digital Sky Technologies (DST), som også kan tenkes å gå sammen om et bud. DST er kjent for sine investeringer i blant annet Groupon, Facebook, Zynga og Spotify.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.