Avviser blankt egen mobil

- Har ingen slike planer, sier Microsoft.

Microsoft avslørte denne uken nyheter om kommende Windows Phone 8 i San Francisco. Selskapet avviser at de selv planlegger å lage egne mobiltelefoner.
Microsoft avslørte denne uken nyheter om kommende Windows Phone 8 i San Francisco. Selskapet avviser at de selv planlegger å lage egne mobiltelefoner. (Bilde: Noah Berger/Reuters/Scanpix)

- Har ingen slike planer, sier Microsoft.

Microsoft har ingen planer om å utvikle egne smarttelefoner. Det sier selskapet nå rett ut.

Flere analytikere har antydet at en slik satsing lå i luften, etter at Microsoft i forrige uke overrasket med en serie egenproduserte nettbrett kalt Surface.

Det er senior produktsjef for Windows Phone-divisjonen, Greg Sullivan, som blankt avviser spekulasjonene.

- Nei, vi har ingen slike planer, sier han til InformationWeek.

Det hører med til sjeldenheten at selskapets sjefer så tydelig uttaler seg om produktplaner fremover.

Uttalelsen viser at tilnærmingen til mobiltelefoner står i sterk kontrast til satsingen på nettbrett, der Microsoft tilsynelatende ikke stolte på at partnerne ville komme opp med et godt nok produkt innen rimelig tid.

Misnøye

Microsoft samarbeider med to dusin pc-leverandører globalt, og enkelte skal ha følt seg sveket av planene om å bli maskinvareprodusent og dermed en slags konkurrent med Surface.

Når selskapet både skal lisensiere ut operativsystemet til partnere, samtidig som de selv skal selge konkurrerende produkter (og selv slipper ekstrakostnaden for programvarelisensen), så er det kanskje ikke så rart at partnere reagerer.

Mobilflopp

Microsoft har lansert telefon én gang tidligere i historien. «Kin» var riktignok produsert av Sharp, men var utstyrt med programvaregigantens egen logo. Produktet floppet fullstendig og ble trukket fra markedet etter bare 48 dager.

    Les også:

Til toppen