Abonner
JUSS OG SAMFUNN

Avviser Motorola-krav om salgsforbud

Microsoft får fortsatt selge Xbox i USA.

Microsoft og Motorola Mobility er stadig uenige om hva førstnevnte skal betale for sistnevntes FRAND-patenter. Men snart skal dette spørsmålet avgjøres av en amerikansk dommer.
Microsoft og Motorola Mobility er stadig uenige om hva førstnevnte skal betale for sistnevntes FRAND-patenter. Men snart skal dette spørsmålet avgjøres av en amerikansk dommer. Bilde: PantherMedia og digi.no

Motorola Mobility har forsøkt å få medhold til et rettslig pålegg om et amerikansk salgsforbud mot Microsofts Xbox-enheter, som benytter teknologier som er patentert av Motorola. Uenigheten mellom selskapene handler ikke om hvorvidt Xbox benytter de patenterte teknologiene, men om hva Microsoft skal måtte betale Motorola i royalties.

Motorola eier patenter som er essensielle i videostandarden H.264 og i WLAN-teknologier. Microsoft er villig til å lisensiere de patenterte teknologiene, men ikke til den prisen Motorola forlanger.

Fordi selskapene ikke har kommet fram til noen avtale, har Motorola krevd at salget av Xbox stoppes. Men dommeren i distriktsdomstolen i Seattle, James L. Robart, er ikke enig.

– Fordi Motorola ikke kan vise til uopprettelig skade, eller at økonomisk erstatning vil være utilstrekkelig, er retten enig med Microsoft i at rettspåbud er uriktig i dette tilfellet og innvilger Microsofts anmodning, skriver Robart i dette dokumentet.

Avgjørelsen kommer ikke som noen overraskelse, siden dommer Robart tidligere i år nektet Motorola Mobility å håndheve et salgsforbud mot tysk import og salg av Windows og Xbox i forbindelse med en tilsvarende rettssak i Tyskland.

Det meste av den amerikanske rettssaken mellom Microsoft og Motorola Mobility er unnagjort. Det som gjenstår er primært at dommer Robart rett og slett bestemmer hva Microsoft skal betale Motorola i royalties. Det er ikke ventet at Robart kunngjør sin beslutning før i 2013.

    Les også:

Les mer om: