Avviser påståtte jobbkutt i IBM

Flere uoffisielle kilder varsler en nedbemanning. IBM Norge sier det ikke gjelder her i landet.

Avviser påståtte jobbkutt i IBM

Flere uoffisielle kilder varsler en nedbemanning. IBM Norge sier det ikke gjelder her i landet.

På torsdag ettermiddag i forrige uke kom meldingen fra Microsoft

som mange hadde fryktet. 5.000 må gå hos IT-kjempen som skal skje over en periode på 18 måneder.

Det har også lenge svirret rykter på et uavhengig nettsted for IBM-ansatte. Der skriver en anonym tipser at IBM vil kvitte seg med 16.000 ansatte.

digi.no har i tillegg fått tips fra et lukket finansforum at oppsigelser vil bli offentliggjort i morgen (tirsdag 27. januar). Tips fra dette forumet har vist seg å stemme godt før.

På spørsmål til en ordknapp kommunikasjonsdirektør Ingvild Grimstad om hvorvidt vi kan forvente en masseoppsigelse, svarer hun at ingen av de 1.100 norske arbeidsplassene vil bli berørt.

- IBM Norge har hatt gode resultater flere kvartaler på rad, og det ser fortsatt lyst ut, sier hun.

At IBM Danmark i august i fjor allerede da måtte ta grep og kutte 190 konsulentstillinger for å spare kostnader, vil ikke smitte over på Norge, mener Grimstad.

Fungerende personaldirektør Jostein Hegreberg i IBM Norge fortalte til digi.no tidligere i januar at selskapet har et hundretalls innleide konsulenter. Dersom det blir nødvendig med nedskjæringer er det disse som må gå først, uttalte han.

Dersom ryktet om at 16.000 må gå, vil dette utgjøre snaue fire prosent av totalt 386.000 som jobber i selskapet globalt.

    Les også:

Til toppen