BEDRIFTSTEKNOLOGI

Avviste patentsøksmål mot Microsoft

HyperPhrase mente at smartflaggene i Office XP brøt deres patenter. Dommeren avviste hele søksmålet.

25. sep. 2003 - 11:39

"Smartflagg" eller "smart tags" er en ordning som Microsoft innførte i XP-versjonen av kontorsuiten Office. Det dreier seg hjelpemidler som kommer automatisk til syne når du trenger dem. Noen er standard fra Microsofts side, andre kan du eller bedriften programmere selv. De gjør det for eksempel mulig å konfigurere en hyperlenke til et nettsted for å vise i et regneark nøyaktig det tallet du alltid vil ha àjour.

HyperPhrase, et lite selskap i delstaten Wisconsin, mente å besitte et patent som dekket denne egenskapen, og anla sak mot Microsoft i fjor. Dommer Stephen L. Crocker startet sin behandling i begynnelsen av juni, og fant ut i går at det ikke var grunnlaget for søksmålet overhodet.

Microsoft sier seg fornøyd med utfallet, mens HyperPhrase ikke har vært tilgjengelig for kommentar, melder Associated Press.

Det hører med til historien at HyperPhrase kom tidlig i utakt med dommeren. Da det kom for en dag at Microsoft hadde overskredet fristen for innlevering av elektroniske dokumenter med 4 minutter og 27 sekunder, satte selskapet ni advokater i gang med å formulere krav om at Microsoft følgelig måtte straffes strengt. Dommeren svarte med et sjeldent eksempel på juridisk sarkasme som siden har skapt glede verden over: The court will allow HyperPhrase on some future occasion in this case to e-file a motion four minutes and thirty seconds late..

Det skal fortsatt være et trettitalls utestående patentsøksmål mot Microsoft.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.