AxxessIT ned på første børsdag

Børsdebutant AxxessIT og adm.dir Erik Nanseth prises til 520 millioner kroner. Aksjen faller første dag på børs.

Børsdebutant AxxessIT og adm.dir Erik Nanseth prises til 520 millioner kroner. Aksjen faller første dag på børs.

Bredbåndsteknologiselskapet AxxessIT ble notert på Oslo Børs i dag til kurs 45 kroner. Det gir selskapet en markedsverdi på 520 millioner kroner. Aksjekursen faller til 44 kroner etter en drøy times handel.

I stedet for å gjennomføre en vanlig emisjon i forbindelse med noteringen, ble det gjort en konvertering av eiernes obligasjonslån på 80 millioner kroner til aksjer. Konverteringen av dette lånet ble gjennomført til kurs 31,50 kroner, og det gav de nåværende eierne i en betydelig rabatt.

AxxessIT, som sprang ut fra Alcatel i 2000, har aldri gått med overskudd. I fjor fikk selskapet et underskudd på 44 millioner kroner, mens underskuddet i 2002 og 2001 var på henholdsvis 77 og 49 milllioner kroner.

En grunn til å legge merke til selskapet er at det har fått en avtale med Cisco, som distribuerer produktene med Ciscos merkenavn.Meglerhuset Pareto, som er en av tilretteleggerne, venter at selskapet vil gå med overskudd i 2005. For 2004 venter Pareto et underskudd på 30 millioner kroner av en omsetning på 205 millioner kroner.

    Les også:

Selskapets produkter er plattformer og programvare som håndterer bredbånds-trafikk. Det er produkter som teleoperatørene kan installere hos sine kunder, som organiserer data-og teletrafikk på en bedre og billigere måte, ifølge selskapet.

Både utvikling og produksjon av produktene foregår i Norge. Selskapet har rundt 170 ansatte i Halden, Oslo, Bergen, Frankfurt, Warsawa og London, og har teleoperatører over hele verden som potensielle kunder.

Eiere i selskapet er Norgesinvestor, Gambak, Storebrand Livsforsikring, KLP Forsikring, Statoil Pensjonskasse & Forsikring, Borea, Gregory Garvey, Jan Olav Aamild, Pareto Securities, Den Norske Krigsforsikring for SKIB og Four Seasons Venture III. De største eierne er imidlertid styremedlemmene og selskapets ledelse (12,7%) og ansatte (13,5%). Sekkeposten "andre eiere" utgjør 26,9 prosent. I tillegg har Deutsche Bank bidratt vesentlig i et konverteringslån på 80 millioner kroner.

Til toppen