BEDRIFTSTEKNOLOGI

Azure lar deg betale for minuttet

Priskrigen i nettskyen skjerpes. Her er Microsofts plan.

Azure varsler at de vil ta betalt per minutt for å stå sterkere i krigen mot Amazon og Google.
Azure varsler at de vil ta betalt per minutt for å stå sterkere i krigen mot Amazon og Google.
4. juni 2013 - 08:39

Google og Microsoft, sistnevnte gjennom Azure, kjemper mot markedsleder Amazon om kundene i nettskyen. Dette dreier seg stort sett om pris. Forrige uke ble det kjent at Google ruster seg opp til priskrig om kundene.

Nå kaster Microsofts Azure seg på. De gjør det mulig for kundene å leie serverkapasitet på minuttbasis. Fra før har Google tilbudt minuttpris – men da bare dersom man kjøper mer enn ti minutt. Amazon har minimum en time.

Dette kan, for tunge brukere, faktisk ha et stort utslag på den endelige prisen ved å leie serverkapasitet. Endringen i prismodellen må derfor sees på som et slag i krigen om nettsky-kundene.

Nettstedet GigaOM, som omtaler minutt-nyheten tirsdag, har fått tak i en prisoversikt som sammenligner Google, Amazon og Azure sine priser og modeller. Der fremgår det at å leie en virtuell kjerne med 3,75 GB minne basert på en Linux-maskin koster 0,12 dollar per time fra Amazon (0,13 dersom det er på vestkysten av USA). Google har 0,132 dollar per time mens den koster 0,12 fra Azure.

Den store forskjellen er når «telleverket» går av. Mens du må betale for den fulle timen hos Amazon slipper du unna med minimum 10 minutter hos Google Compute Engine mens Windows ikke har noen begrensinger nedad. Du betaler per minutt, men du blir ikke fakturert dersom du bruker mindre enn fem minutt.

Microsoft er ventet å lansere flere nye nettsky-rettede produkter som de håper kundene vil bruke for å bygge sine egne private skyer. Både Windows Server 2012 og System Center 2012 R2 er forventet å bli lansert senere i år mens en oppgradert versjon av SQL Server 2014 står på trappene til neste år.

Håpet er at kundene vil ta i bruk disse produktene, som speiler teknologien som ligger til grunn for Azure, og dermed enkelt bruke sin egen nettsky i samspill med nettskyen til Microsoft. Dette håper de vil gi et konkurransefortrinn ovenfor Amazon.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.