RESULTATERFINANS

Baan i bunnløs krise

Boeing, Baans største kunde, vil revurdere samarbeidet med det kriserammede programvarehuset. Nå ser Baan-sjefen seg om etter mulige kjøpere.

Sigvald Sveinbjørnsson
29. feb. 2000 - 05:02
Pierre EveraertAEX

Pierre EveraertReuters

SAPMary ColemanJim Mooney
Les:
Baan kan bli sparket ut av børsen
Baans siste kvartalstap overgår omsetningen
Baan øker gjeldsbyrden

SAPOracleBoeing


Financial Times skriver at en Boeing allerede har vurdert andre løsninger. Baan greier etter alt å dømme ikke å tilfredstille Boeings e-handelskrav, ifølge en kilde Financial Times siterer, og det er i så fall ensbetydende med at Baan må finne seg en annen kunde.

Boeing bidrar til intet mindre enn ti prosent av Baans omsetning. Boeing har ifølge Financial Times, underskrevet en femårs-kontrakt med Baan, men etter alt å dømme kan det gå mot et kjedelig brudd. I så fall vil Baan få en kompensasjon, men ikke i på langt nær nok til å dekke tapet av både prestise og penger.

Verken SAP eller Oracle er det minste interessert i Baan, skal en tro nyhetsbyrået Reuters. Men til tross for problemene må Baan i skrivende stund regnes som et billig selskap. Kursen på aksjen har falt som en sten den siste tiden, faktisk hele 60 prosent på tre dager etter at ledelsen tok sine hatter og forlot spetakkelet. Pierre Everaert, tidligere styreformann i Baan og tidligere Philips-sjef, sier til Reuters at det vil ta to eller tre måneder før selskapet er på beina igjen.

Den seksti år gamle ringreven sier at han nå gjør drittarbeidet for sine etterkommere i lederstolen for selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.