Baan nedjusterer etter global uro

Programvare-kjempen Baan Corporation fortalte mandag formiddag at resultatene etter tredje kvartal blir vesentlig dårligere enn markedet har forventet. Årsaken skal være at global økonomisk usikkerhet og år 2000-problemet har medført at kundene kjøper mindre programvare.

Baan opplyser at selskapet i tredje kvartal forventer en omsetning på mellom 190 og 195 millioner dollar og et underskudd på 0,13 til 0,16 dollar per aksje. Ifølge First Call hadde analytikere som følger selskapet ventet et overskudd på 15 cent per aksje for tredje kvartal.

I en pressemelding skriver selskapet at lisensinntektene trolig ble negativt påvirket av en kombinasjon av følgende faktorer:

  • Globale økonomiske markedsforhold og "markedsvolatilitet", medførte usikkerhet hos kundene knyttet til beslutninger om kjøp av informasjonsteknologi.
  • Kundene reallokerer sine IT-budsjetter for å rydde opp i år 2000-problemet.

Konsekvensen har vært at potensielle kunder har utsatt IT-investeringer eller strukket dem lenger ut i tid. De som har signalisert at de vil inngå avtaler, har redusert rammene for avtalene. Dette har skjedd spesielt i det amerikanske markedet.

Baan forventer ifølge pressemeldingen at denne trenden fortsetter inn i fremtidige regnskapsperioder inntil de økonomiske utsiktene bedrer seg og selskapene blir ferdige med sine år 2000-problemer.

I lys av de usikre fremtidsutsiktene revurderer selskapet nå sine egne estimater og vurderinger av planene for fremtidig drift.

Selv etter svakere salg vil selskapet rapportere ny rekord i omsatte lisenser, med 500 lisenser solgt mot 450 i andre kvartal. Selskapet anslår at 80 prosent av inntektene i siste kvartal kom fra nye kunder.

Til toppen