Baan opp 90 prosent på rykter om oppkjøp

Det dypt kriserammede programvareselskapet Baan gikk opp hele 90 prosent i børsverdi torsdag da det ble kjent at selskapet er i samtaler med mulige kjøpere.

Baans sjefer har god grunn til å være fornøyd. Det nederlandske selskapet, som ikke har gjort annet en å bøte på egne problemer den siste tiden, fikk en eventyrlig verdiøkning på Amsterdam-børsen torsdag. Selskapet har falt jevnt og trutt i børsverdi etter at tap etter tap ble notert. Torsdag eksploderte selskapets aksjeverdi, en økning på 90 prosent.
Les sakene om Baans knall-fall:
Baan opp på oppkjøpsrykter
Gründernes hvite ridder
Baan i bunnløs krise
Baan kan bli sparket ut av børsen
Baans siste kvartalstap overgår omsetningen
Oracle slipper helt unna år 2000
Grunnen til oppgangen er oppkjøpsrykter som langt på vei har blitt bekreftet av ledelsen. Kilder nært opptil selskapet sier at Baan er i samtaler med andre aktører om salg av deler eller hele det kriserammede programvarehuset, melder Financial Times. - Ting skjer nå. Jeg tror det vil komme en løsning i neste uke, forteller en av kildene til avisen.


Rykter i markedet mener det er den amerikanske software-giganten Oracle som står bak. Etter sigende skal Oracle være interessert i Baans Aurum-enhet. Dette er regnet som kronjuvelen i Baan og er betegnelsen på kundeoppfølgingsystemet Bann er berømt for. Analytikere mener dette er det eneste med verdi i programvareselskapet.
Oracle vil ikke kommentere rykter.

Andre interessenter som har blitt nevnt er Microsoft og amerikanske Computer Associates.

Trass ryktene og den enorme oppgangen på børsen, vil ikke Baans ledelse kommentere noe som helst. - Vi vil ikke kommentere rykter. Nyhetene kommer fra oss så snart vi har dem, sier en talsmann for selskapet til Financial Times.

Til toppen