Baan opp på oppkjøpsrykter

Skadeskutte Baan opplevde en oppgang på børsen mandag etter at rykter om et mulig oppkjøp atter blomstret opp.

Skadeskutte Baan opplevde en oppgang på børsen mandag etter at rykter om et mulig oppkjøp atter blomstret opp.

I forrige uke raste Baan ned på et historisk lavt kursnivå etter rykter om at selskapet ikke ville rekke å sy sammen en finansiell redningspakke. Mandag tok den hollandske økonomisystemleverandøren igjen noe av det tapte, da aksjen steg syv prosent på rykter om at et forestående oppkjøp kan redde stumpene, skriver Financial Times.

Baans børsutvikling har vært en sammenhengende lidelse for aksjonærene å følge med på, etter syv kvartaler på rad med nedslående, blodrøde tall.
Les mer om Baans bunnløse problemer:
Baans siste kvartalstap overgår omsetningen
Baan kan bli sparket ut av børsen
Baan i bunnløs krise
Gründernes hvite ridder
Fortsatt volatil utvikling i aksjen er ventet - i hvert fall så lenge selskapets fremtid forblir uavklart.


Cornelis Bos, teknologianalytiker i investeringsbanken ING Barings, sier til Financial Times at det er en 50/50-sjanse for at Baan går konkurs. Hvis det ikke skjer, er det sannsynlig at selskapet godtar å bli overtatt av andre i løpet av de neste seks til tolv månedene, mener han.

- En overtakelse er sannsynlig sett på bakgrunn av Baan-ledelsens dramatiske tiltak for å opprettholde nye og eksisterende kunders tillit til selskapet, uttaler Bos til den britiske businessavisen, som nevner canadiske Geac, Computer Associates og BMC Software som tre mulige kjøpere. Tidligere har EDS, Sema eller Cap Gemini vært nevnt som aktuelle kjøpekandidater.

Gigantene på ERP-området, Oracle og SAP, regnes som lite sannsynlige kjøpere ettersom de helst ser seg om etter mindre overtakelsesprospekter rettet inn mot spesielle teknologi-nisjer de selv ikke dekker så godt i sine eksisterende produktlinjer.

Til toppen