Bad på nett til halve prisen

Nettbutikker kan framover presse prisene kraftig i VVS-bransjen.

Baderomsbransjen har skodd seg på skyhøye marginer, og rørleggere kan ta flere hundre prosent avanse på sine varer.

Men dette kan det fort bli slutt på ved nettbutikker som nå skyter fram. Nettstedet Bedrebolig.no ble etablert i april 2004, og lovet den gang en forbrukerrevolusjon for internett-handel.

Nå prøver den nystartede nettbutikken vvskupp.no seg på tilsvarende konsept med salg av bad- og baderomsutstyr over nett.

Ifølge en undersøkelse gjort av Forbruker.no var flere av produktene opp mot 60 prosent lavere hos vvskupp.no, i forhold til vanlige VVS-forhandlere.

Styreformann Lars Ø. Kjølberg i vvskupp.no sier til Forbruker.no at det er det lukkede miljøet rørleggere imellom som har styrt de høye prisene.

Hos vvskupp kommer varene ikke gjennom tradisjonelle grossister, men importeres direkte fra utenlandske leverandører. I tillegg tar nettbutikken ikke betalt for frakt.

Det som nå skjer i VVS-bransjen, kan skape et prispress i faghandelskjeden. På den annen side kan det skje at rørleggere istedet legger på timeprisen som en kompensasjon for provisjon de tidligere har fått på å montere baderomsutstyr kjøpt hos sin VVS-kjede.

For uansett om nettbutikkene selger varmtvannsberedere over nett, vil det være behov for en håndverker som kan utføre arbeidet.

Til toppen