BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Bada like viktig som Windows Phone

Samsung vil ri tre hester i 2012.

Samsungs Bada-plattform er basert på programvare selskapet har utviklet over en periode på nærmere ti år.
Samsungs Bada-plattform er basert på programvare selskapet har utviklet over en periode på nærmere ti år.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. nov. 2011 - 13:41

Samsung har som mål å selge like mange Bada-baserte smartmobiler som Windows Phone-baserte smartmobiler i 2012. Bada er et operativsystem Samsung selv har utviklet.

Bada har på ingen måte fått like mye oppmerksomhet i pressen som de to andre plattformene Samsung støtter, Android og Windows Phone. Likevel solgte Samsung flere Bada-mobiler i andre kvartal enn det ble solgt Windows-mobiler (både Mobile og Phone) til sammen.

I et intervju med The Inquirer forteller Keith O' Brien, innholdssjef i Samsungs mobilvirksomhet, at selskapet har som mål for 2012 å selge like mye av selskapet Windows Phone-mobiler som det vil selge Bada-mobiler. Målet er at 17 prosent av smartmobilene selskapet leverer i 2012, skal være Bada-baserte, og 17 prosent skal være Windows Phone-baserte.

Smartmobilen Samsung Wave 3 er basert på Bada 2.0. <i>Bilde: Samsung</i>
Smartmobilen Samsung Wave 3 er basert på Bada 2.0. Bilde: Samsung

Resten, 66 prosent, skal være Android-baserte mobiler.

– Neste år vil markedet vokse betydelig, og alle de tre plattformene vil vokse på samme tid, mener O'Brian.

Samsung sikter mot å integrere de tre smartmobilplattformene via innholdstjenester. Selskapet har allerede en musikktjeneste og den kommende Bada-baserte Wave 3-mobilen skal støtte en ny tjeneste for leie og kjøp av film. Selskapet har dessuten en mengde produkter innen forbruker- og underholdningselektronikk som potensielt også kan integreres med mange av de samme tjenestene. Dette gjelder ikke minst selskapets tv-er.

Samtidig er det liten tvil om at utvalget av gode applikasjoner har mye å si for om en smartmobilplattform vil lykkes. Utvalget av applikasjoner til Bada er mer begrenset enn til de store konkurrentene. Derfor arrangerer Samsung denne høsten en utviklerkonkurranse for Bada 2.0 hvor ti vinner hver blir premiert med 100 000 dollar.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.