Både Oracle og Google anker

Vil møtes til ny kamp om Java.

Både Oracle og Google anker

Vil møtes til ny kamp om Java.

Både Oracle og Google vil anke dommen i den svært mye omtalte rettssaken om bruken av Java i Android. Dette skriver blant annet Wired og Groklaw. Ingen av ankesøknadene kommer som noen overraskelse.

For Oracle var rettssaken totalt mislykket. Etter å ha håpet på en erstatning på flere milliarder dollar, endte selskapet med å tape på de avgjørende områdene. Google ble funnet skyldig i å ha kopiert ni kodelinjer fra Java, men krenkelsen ble ansett for å være så ubetydelige at selskapet slapp å betale Oracle erstatning for dette. Oracle måtte derimot betale deler av rettsomkostningene til Google, etter at dommer William Alsup erklærte at programmeringsgrensesnittene som Google ble anklaget for å ha klonet, ikke er beskyttet av opphavsrett.

At Oracle anker dommen, er nærmest som en selvfølge å regne.

At Google, som kom godt ut av det hele, anker, er kanskje ikke like selvfølgelig. Men Google har lenge kjempet for å få omstøtt deler av rettsaken fordi juryen ikke kom fram til noen kjennelse i mai angående spørsmålet om hvorvidt Googles bruk den av overordnede strukturen, rekkefølgen og organiseringen av programmeringsgrensesnittene er å anse som rimelig bruk. Selskapet har ikke fått medhold i kravet om en ny rettssak. Derfor har også Google anket dommen til en høyere domstol.

Ankesøknadene er levert til United States Court of Appeals for the Federal Circuit i Washington D.C. Den opprinnelige rettssaken ble avholdt i U.S. District Court for the Northern District of California, nærmere bestemt i San Francisco.

Det er foreløpig ikke kjent når en eventuelt ankesak vil gå av stabelen.

    Les også:

Til toppen