Både Oracle og Google anker

Vil møtes til ny kamp om Java.

Både Oracle og Google anker
Bilde:

Både Oracle og Google vil anke dommen i den svært mye omtalte rettssaken om bruken av Java i Android. Dette skriver blant annet Wired og Groklaw. Ingen av ankesøknadene kommer som noen overraskelse.

For Oracle var rettssaken totalt mislykket. Etter å ha håpet på en erstatning på flere milliarder dollar, endte selskapet med å tape på de avgjørende områdene. Google ble funnet skyldig i å ha kopiert ni kodelinjer fra Java, men krenkelsen ble ansett for å være så ubetydelige at selskapet slapp å betale Oracle erstatning for dette. Oracle måtte derimot betale deler av rettsomkostningene til Google, etter at dommer William Alsup erklærte at programmeringsgrensesnittene som Google ble anklaget for å ha klonet, ikke er beskyttet av opphavsrett.

At Oracle anker dommen, er nærmest som en selvfølge å regne.

At Google, som kom godt ut av det hele, anker, er kanskje ikke like selvfølgelig. Men Google har lenge kjempet for å få omstøtt deler av rettsaken fordi juryen ikke kom fram til noen kjennelse i mai angående spørsmålet om hvorvidt Googles bruk den av overordnede strukturen, rekkefølgen og organiseringen av programmeringsgrensesnittene er å anse som rimelig bruk. Selskapet har ikke fått medhold i kravet om en ny rettssak. Derfor har også Google anket dommen til en høyere domstol.

Ankesøknadene er levert til United States Court of Appeals for the Federal Circuit i Washington D.C. Den opprinnelige rettssaken ble avholdt i U.S. District Court for the Northern District of California, nærmere bestemt i San Francisco.

Det er foreløpig ikke kjent når en eventuelt ankesak vil gå av stabelen.

    Les også:

Les mer om: