BEDRIFTSTEKNOLOGI

Badtrans-orm okkuperer nettet i dag

Badtrans-ormen har fått solid feste hos mange brukere. Her statistikken som over de mest utbredte virus akkurat nå.

26. nov. 2001 - 15:54

Med stadig kortere mellomrom dukker det opp virus og ormer som sprer seg som ild i tørt gress over Internett. For mange har åpenbart ikke oppdaterte virusskannere og blir smittekilder.

Les også
 

"Dagens orm" heter Badtrans og har spredd seg i eksplosjonsfart siden den dukket opp i går. Ormen forsøker å installerer et lite program som stjeler passord og sender den til en epost-adresse hos den amerikanske Internett-leverandøren Infinite. Adressen, som nå trolig er stengt, er "ld8dl1@mailandnews.com".

Virusstatistikk 25. oktobert 2001.
Virusstatistikk 25. oktobert 2001. Illustrasjon: MessageLabs

Badtrans "leder" soleklart på statistikken over de mest sendte eposter i dag. Ifølge Messagelabs, en tjeneste som skanner epost for Internett-leverandører med 700.000 brukere, har de så langt oppdaget 6.033 eposter med Badtrans. Det eldre Sircam-viruset ligger på andreplass med bare 1.251 smittede eposter. Til høyre finner du dagens statistikk fra Messagelabs.

Dette bildet stemmer også for Norge, mener virusanalytiker Snorre Fagerland hos den norske antivirusleverandøren Norman.

- Vi har sett en voldsom trafikk av epost smittet med Badtrans i dag, forteller han til digi.no.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.