Bærbar CD-brenner for DVD og MP3-avspilling

Denne bærbare Sony-dingsen er både en CD-brenner, en DVD-avspiller og en MP3-spiller.

Denne bærbare Sony-dingsen er både en CD-brenner, en DVD-avspiller og en MP3-spiller.

Sony har slått sammen tre enheter i én. Enheten med det litt kryptiske navnet MPD-AP20U, er både en CD-brenner, en DVD-spiller og en MP3-basert musikkspiller på én gang.

Enheten veier 330 gram og er på størrelse med en vanlig bærbar CD-spiller. Den kan spille av vanlige musikk-CDer i tillegg til MP3-filer lagret på CD-R/RW og DVD.

CD-brenneren har en brennehastighet på 24x for CD-R og 10x for CD-RW. Lesehastigheten er 8x for DVD og 24x for CD. Brenneren har såkalt "buffer underrun"-beskyttelse som stopper brenningen midlertidig hvis datastrømmen til brenneren blir for liten. I tillegg har den et innebygget databuffer på 8 MB som gjør avspilling og brenning mindre ømfintlig mot støt.

Enheten kan kobles til Windows-baserte PC-er eller Macintosh-maskiner ved hjelp av USB 2. Ifølge Sony Norges pressemelding har spilleren også Firewire-grensesnitt (eller i.LINK som Sony kaller standarden).

Betjeningen av spilleren gjøres med en egen fjernkontroll, som via et opplyst LCD-display viser hvilket musikkstykke som spilles. Spilleren skal ifølge Sony greie opptil ti timer med MP3-avspilling på én opplading ved bruk av det medfølgende batteriet. Ved brenning skal batteriet holde til å brenne åtte CD-RW-plater.

Enheten støtter også Memory Stick, noe som gjør at bilder fra kameraer med støtte for det samme lagringsmediet, kan brennes rett til CD internt i MPD-AP20U. Spilleren kan også avspille musikk lagret på slike minnepinner, som ifølge Sony støttes av mer enn 300 ulike produkter.

Sammen med enheten følger den en samling programvare som skal hjelpe brukeren med avspilling av DVD-er, administrere bilder og lyd, samt til å brenne data til CD-plater.

MPD-AP20U vil bli tilgjengelig gjennom norske forhandlere fra februar 2003. Veiledende pris er 3200 kroner.

Til toppen