Bærbar Dell-PC med sikrere skjerm

Dell utstyrer nå en bærbare Latitude-modell med elektronisk styrt innsynsfilter i skjermen.

Bærbar Dell-PC med sikrere skjerm

Dell utstyrer nå en bærbare Latitude-modell med elektronisk styrt innsynsfilter i skjermen.

Mange benytter muligheten til å jobbe på sin bærbare PC også på offentlige steder. En ulempe med dette kan være at andre kikker deg over skulderen og ser hva du driver med. Det er ikke alltid så heldig.

En mulig løsning er å sette på et innsynsfilter foran skjermen. Dette reduserer innsynsvinkelen man kan ha for å se innholdet på skjermen, men slike filtre er ikke alltid like godt tilpasset til PC-en og kommer gjerne i veien når PC-en skal lukkes.

Dell kunngjorde i går at selskapet er først ute med å tilby en bærbar PC med elektronisk styrt innsynsfilter. Det betyr at filteret er integrert i skjermen og kan skrus av eller på ved hjelp av programvare eller en enkel tastekombinasjon. Filteret skal danne et pikselbasert mønster på skjermen, som skal redusere innsynsvinkelen fra siden. Filteret skal i liten grad redusere lysstyrken til skjermen.

Foreløpig tilbys filteret bare som valgfritt utstyr til Dells Latitude E6400, mot et tillegg i prisen på 139 dollar.

Dell selger denne maskinen i Norge, men har foreløpig ikke lagt til denne valgmuligheten.

Dell kunngjorde i går også at samtlige nye skjermer for bærbare PC-er skal være har LED-basert bakgrunnsbelysning innen 12 måneder. LED-basert bakgrunnsbelysning reduserer energibehovet, er kvikksølvfrie og kan enklere resirkuleres enn skjermer basert på CCFL-teknologien (Cold Cathode Fluorescent Lamp).

Selskapet regner med at minst 80 prosent av de bærbare PC-ene selger ved utgangen av 2009 vil ha LED-basert bakgrunnsbelysning, mens andelen skal bli 100 prosent i løpet av 2010.

Til toppen