BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bærbar harddisk på 40 GB

Iomega tilbyr nye bærbare harddisker på 20 og 40 GB for USB 2.0 og Firewire-utganger, priset fra 2290 kroner.

4. juni 2002 - 09:34
Iomega Portable Hard Drive med 20 gigabyte lagringskapasitet.
Iomega Portable Hard Drive med 20 gigabyte lagringskapasitet.

De nye bærbare diskene presenteres samtidig med en ny serie eksterne disker på henholdsvis 80 GB og 120 GB. Hovedforskjellen mellom de bærbare ("Portable Hard Drive") og de eksterne ("External Hard Drive") ligger hovedsakelig i vekt og tykkelse, samt pris. Design, tilkopling og programvare er de samme. Alle kan brukes til både Windows og Mac.

Tilkoplingen skjer over USB 2.0 - hvilket vil si at diskene også kan brukes på maskiner med USB 1.1, med den lille ulempen at hastigheten er betraktelig redusert - eller over FireWire, Apples alternativ til USB 2.0. FireWire-tilkoplingen er noe dyrere enn USB 2.0. Overføringshastigheten er størst på de bærbare modellene med USB 2.0, opptil 21 MB per sekund. Det innebærer at enhetene er godt egnet til videoredigering og andre tunge grafikkoppgaver.

Den andre bruksmåten, sikkerhetskopiering og gjenoppretting, skjøttes av den medfølgende programvaren. Diskene leveres med programvare for løpende synkronisering av data - også system- og registerfiler - med PC-ens interne disk, og med en applikasjon for enkel og rask gjenoppretting i tilfelle katastrofe. Det skulle innebære at diskene kan brukes til fullstendig gjenoppretting av all data og programvare, inklusiv operativsystem og innstillinger, i tilfelle den opprinnelige disken blir helt ubrukelig.

De bærbare diskene veier 231 gram og er 19 millimeter tykke. De eksterne er 32 millimeter tykke og kan ventes å veie tilsvarende mer. 20 GB-modellen er tilgjengelig nå til 2290 kroner (USB 2.0). 40 GB-modellen kommer seinere denne måneden, til 3790 kroner (USB 2.0) og 3990 kroner (FireWire). De eksterne enhetene blir også tilgjengelige i løpet av denne måneden. De starter på 3290 kroner (80 GB, USB 2.0) og ender på 4790 kroner (120 GB, FireWire). Prisene er av typen "veiledende utsalgspris", inklusiv merverdiavgift.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.