Bærbar kraft-PC fra Dell

Dell lanserte tirsdag en ny bærbar PC hvor ytelsen er satt i fokus. Prescott-prosessorer er blant valgene.

Dell lanserte i dag den bærbare modellen Inspiron 9100, en PC beregnet for både kontor- og hjemmebrukere med mer behov for ytelse enn lang batterilevetid og lav vekt. Et typisk alternativ til en stasjonær maskin.

Maskinen leveres prosessorer mest brukt i stasjonære PC, Intels Pentium 4 med klokkehastighet på 3 GHz eller 3,2 GHz. Maskinen kan også leveres med en Pentium 4 2.8E, det vil si en 2,8 GHz-prosessor basert på Intels Prescott-teknologi. Dell planlegger også en utgave med en 3,4 GHz Prescott-prosessor, men har foreløpig ingen konkret dato for lanseringen av denne. Markedssjef Hans Christian Seime i Dell Norge mener at det ikke vil ta veldig langt tid før denne utgaven kommer på markedet, siden Intel har annonsert prosessoren.

Dell fremhever ytelsen til denne maskinen, blant annet ved å nevne at man skal kunne konvertere videoklipp fra ett format til et annet mens du ser på DVD, uten å bli avbrutt, eller å konvertere CD-samlingen til et digitalt format mens du spiller et prosessorkrevende spill, uten at det går utover billedfrekvensen (FPS).

Maskinen er basert på et Intel 865PE-brikkesett og leveres med ATI Mobility Radeon 9700 grafikkløsning med 64 eller 128 MB minne. Maskinen leveres med tre ulike versjoner av en 15,4 tommer bredskjerm, hvor oppløsningen er henholdsvis WXGA (1280x800), WSXGA+ (1680x1050) eller WUXGA (1920x1200). Maskinen har både DVI- (Digital Video Interface)og S-Video-utgang (TV).

Harddisken er på mellom 30 og 80 GB, mens minnet er på mellom 256 og 2048 MB (DDR 400 MHz). Maskinen leveres med en kombinert DVD-spiller og CD-brenner.

Tilkoblingsmulighetene omfatter fire USB 2.0-porter, én Firewire-port, S/PDIF, seriell- og parallellport, i tillegg til ett PC-kortspor. Batteriet med 12 celler har en integrert subwoofer. Vekten starter på 4,05 kg.

Maskinen leveres med Windows XP Home eller Professional, samt Dells egen multimedie- og sikkerhetsprogramvare.

Prisen starter på 14.117 kroner, inkludert mva. og frakt.

;