BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bærbar kraftstasjon for netbooks og mobil

Femdobler batteritiden til iPhone: her er dingsen for deg som reiser mye.

Minigorilla lader alt fra netbooks til mobiltelefoner, videokameraer og fotoapparater. Den bærbare multiladeren er selv et batteri, som kan kan lade opp annet elektronisk utstyr som krever opptil 19 volt.
Minigorilla lader alt fra netbooks til mobiltelefoner, videokameraer og fotoapparater. Den bærbare multiladeren er selv et batteri, som kan kan lade opp annet elektronisk utstyr som krever opptil 19 volt.
14. aug. 2009 - 10:22

Lagt merke til hvor vanskelig det er å finne en stikkontakt de gangene nøden er størst? Få ting er mer ergelig enn å gå tom for strøm.

Likevel skjer det til stadighet, og gjerne når det passer dårligst: for eksempel under en arbeidsøkt på toget (tomt for plasser i komfortavdelingen), på flyplassen eller i lufta.

Batteritiden til nødvendig utstyr som bærbare pc-er, mobiltelefoner og digitale kameraer er ofte heller ikke så mye å skryte av.

Redningen kan være en Minigorilla fra det britiske selskapet Powertraveller.

Dette er rett og slett en bærbar multilader, spesiallaget for å lade batteriene på ultraportable bærbare pc-er, såkalte netbooks. Det medfølger kabler med støtte for en lang rekke modeller fra de fleste pc-leverandørene.

I tillegg kan denne kraftpakken få igang hjertepumpa på svært mye annet elektronisk utstyr, blant annet mobiltelefoner, medieavspillere, håndholdte spillkonsoller og dingser som kan lades gjennom ulike USB-grensesnitt.

Produsenten oppgir at laderen har det siste innen HDLP batteriteknologi (High Density Lithium Polymer) og en maksimal energikapasitet på 9000 mAh (ampere-timer). Batteriet leverer ulike variable spenningsnivåer, blant annet 5V, 8.4V, 9.5V, 10.5V, 12V og 19V.

Minigorilla har ifølge Powertraveller nok strøm til å lade en iPhone helt opp inntil fem ganger, før den selv må lades igjen.

En gjennomsnittlig netbook med normalt fire timers batterikapasitet skal kunne få opptil seks timer ekstra, noe som gir en total arbeidskapasitet på 10 timer, lover selskapet.

Minigorilla veier 265 gram og har en dimensjon på 150 x 83 x 14 millimeter.

Vi har ikke sett norske utsalgssteder eller importører, men herligheten tilbys direkte fra produsenten for en drøy tusenlapp (99,95 britiske pund).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.