Bærbar Linux-PC til 3000 kroner

Den amerikanske billigkjeden Wal-Mart tilbyr en bærbar Linux-PC til 500 dollar, rundt 3100 kroner.

Den amerikanske billigkjeden Wal-Mart tilbyr en bærbar Linux-PC til 500 dollar, rundt 3100 kroner.

Wal-Mart lanserte i går på sitt nettsted en Linux-drevet Balance bærbar PC til 498 dollar, i underkant av 3100 kroner etter dagens dollarkurs.

Maskinen er kjedens billigste bærbare PC, også av merket Balance. Men den er bare femti dollar (300 kroner) rimeligere enn den billigste bærbare Windows-PC-en, og prisforskjellen kan bare delvis forklares med at Linux-lisensen er gratis.

Linux-maskinen har en Via C3-prosessor i 1,0 GHz, 14 tommers LCD-skjerm, 128 MB minne, 30 GB disk, CD-ROM-spiller og et batteri som kan holde PC-en gående i halvannen timer. Den kommer forhåndslastet med Linspire Linux (tidligere kjent som Lindows) – inkludert nettleser, e-postklient, lynmeldingsklient og diverse multimediaprogramvare, av den typen som kan lastes ned gratis fra nettet, samt OpenOffice.

Til sammenlikning har den billigste Windows-konkurrenten en AMD Athlon 4-prosessor i 1,1 GHz, 40 GB disk, DVD-spiller og integrert 802.11b trådløst nett. Det man måtte mangle av programvare i forhold til Linux-maskinen, kan lastes ned gratis.

Spørsmålet er heller hvorfor Linux-maskinen ikke er enda billigere.

    Les også:

Til toppen