Bærbar med HD DVD og 20-tommers skjerm

Acer satser på det mobile underholdningsmarkedet med selskapets nye Aspire-modell.

Acer satser på det mobile underholdningsmarkedet med selskapets nye Aspire-modell.

Acer annonserte i forrige uke den bærbare PC-en Aspire 9800, en skjerm som skal kunne konkurrere med mange stasjonære modeller når det gjelder funksjonalitet og ytelse. Ikke minst den innebygde 20,1-tommers LCD-skjermen med WSXGA+-oppløsning (1680 x 1050) skal sørge for det.

Maskinen er basert på Intels Core Duo-prosessorer og Nvidias GeForce Go 7600 grafikkløsning med opptil 256 MB dedikert minne. Den er utstyrt digital lydutgang med støtte for Dolby Digital Live for direkte tilkobling til Dolby Digital lydanlegg, og leveres med DVI-D-kontakt med HDCP-støtte (High-bandwidth Digital Content Protection).

Maskinen kan leveres med inntil 240 GB harddiskkapasitet og en HD DVD-enhet, så snart sistnevnte er tilgjengelig på markedet.

Alle multimediefunksjoner skal kunne kontrolleres ved hjelp av sju egne knapper

Maskinen er utstyrt med en 5-i-1 kortleser, en hybrid TV-mottaker for både analog- og digital kringkasting og et kamera med 1,3 megapikslers oppløsning som er montert på toppen av LCD-panelet.

Den støtter nettverkstilkobling via WLAN og Gigabit Ethernet, og støtter i tillegg Bluetooth 2.0.

Maskinen skal kunne ventes på markedet i Europa i løpet av mai. Prisen vil ifølge nettstedet Stuff Magazine trolig starte på omtrent 17.000 kroner. Det er uten HD DVD-enheten.

Det er ikke oppgitt hvor mye maskinen veier eller hva batterilevetiden vil være.

Til toppen