Bærbar miljø-PC fra Fujitsu Siemens

En ny Amilo skal tilfredsstille planlagte EU-standarder for giftfri produksjon.

En ny Amilo skal tilfredsstille planlagte EU-standarder for giftfri produksjon.

Fujitsu Siemens lanserer den første bærbare PC-en som tilfredsstiller de strenge kravene i EUs RoHS-direktiv – «Restriction of Certain Hazardous Substances» – som skal gjelde fra 1. juli 2006.

Amilo Pro V2030 Edition beskrives i en pressemelding som en miljøvennlig entry-level notebook for standard bedriftsapplikasjoner, er leveringsklar til veiledende 6.990 kroner inklusiv mva.

EU har bestemt at alle medlemsland skal følge RoHS-direktivet for kontorutstyr gjeldende fra 1. juli 2006.

Dette innebærer at produkter som leveres og kjøpes i medlemslandene ikke må inneholde giftige stoffer som bly, kvikksølv eller kadmium.

Fujitsu Siemens leverer allerede PC-er som tilfredsstiller de nye miljøkravene, og alle modellene i Esprimo Professional PC serien vil tilfredsstille RoHS-kravene innen januar 2006.

Amilo Pro V2030 er den første bærbare PC-en fra Fujitsu Siemens Computers på markedet som tilfredsstiller de nye kravene. Forøvrig jobbes det med konvertering til RoHS av hele serien av profesjonelle bærbare PC-er, det vil si Amilo Pro og Lifebook-seriene. Dette går i henhold til oppsatt tidsplan og skal være utført ved årsskiftet, seks måneder før EU direktivet trer i kraft.

V2030 avløser V2010. Den har en Intel Celeron M-Prosessor, Dual-channel DDR-2 SDRAM minne med PC533, S-ATA harddisk med overføringshastighet opp til 150MB/s, en femten tommers TFT-XGA skjerm, ett spor til PC-kort, fire USB 2.0-utganger og en IEEE 1394 (Firewire) utgang.

Til toppen